Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo visszatér Manchesterbe

2012. november 21., szerda 14:32

Szerdán az A–D csoportokban rendezik az ötödik fordulót a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A D csoportban sokan a Manchester City és a Real Madrid versenyfutását várták, két meccsel a vége előtt azonban az angol klub gyakorlatilag elbukott. Eddig meccset sem nyert és csoda kellene a továbbjutáshoz, amiről gyakorlatilag már Roberto Mancini, a csapat menedzsere is lemondott.

A City sok sérülttel várja a meccset, Gael Clichy, Joleon Lescott és James Milner sem egészséges. Ennek ellenére az hozhat reményt, hogy 19 európai kupameccs óta senki sem tudott nyerni a City of Manchesterben.

A BL történetében két klubnak sikerült két pontról, az utolsó két meccsen a továbbjutás. A 2002–2003-as idényben a Lokomotiv Moszkva, majd két évvel a később az FC Porto is továbbment hasonlóan gyalázatos kezdés után.

A Real Madrid vendégjátékánál talán jobban foglalkoztatja a spanyol közveléményt az újra felröppent pletyka, miszerint Cristiano Ronaldo nem csak vendégként tér vissza Manchesterbe, hanem rövidesen a City játékosa lesz. Ezek egyelőre feltételezések, amik három-négy hetente felröppenek. Az viszont tény, hogy Gonzalo Higuaín és Marcelo sérülés miatt nem léphet pályára.

Sokkal nagyobb a tétje az Ajax–Dortmund meccsnek, ahol egy vendéggyőzelem a németek biztos továbbjutását jelenti, de már a döntetlen is elég Jürgen Klopp csapatának. Ha nyer az Ajax, nagy lépést tesz, de még mindig nem elég nagyot. Az utolsó fordulóban Madridban is nyernie kellene, miközben a Dortmundnak pedig kikapni otthon a Manchester Citytől.

Ha Juhász Roland csapata, az Anderlecht otthon legyőzi az AC Milant a C csoportban, hatalmas lépést tesz a felé, hogy fennállása során először ott legyen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

A belga klub a legutóbbi fordulóban 1-0-ra nyert az orosz Zenit ellen, ez volt története az első hazai BL-sikere. Ugyanakkor még sosem győzték le a Milant, eddigi öt BL-meccsükön háromszor játszottak döntetlent és kétszer kikaptak, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze egy gólt szereztek, ez éppen Juhász nevéhez fűződik a 2006–2007-es idény milánói, 4-1-es olasz győzelemmel végződött meccsen.

A Milan csak szenved a Serie A-ban, eddigi 13 mérkőzéséből hatot elveszített, hasonlóan gyenge rajtot legutóbb az 1941/42-es szezonban produkáltak. A csoport másik mérkőzésén a már biztos nyolcaddöntős Málaga a Zenitet fogadja.

Az A csoportban az utolsó lehetősége lehet a Dinamo Kijevnek, ha nem győzi le a Paris SG-t, akkor a franciák jutnak a legjobb 16 közé. Itt a már továbbjutott Porto a még pont nélküli Dinamo Zagrebet látja vendégül. A B csoportban listavezető Schalke és a második Arsenal egyaránt hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást. A londoniak a Montpellier, a gelsenkircheniek pedig Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz ellen lépnek pályára.

Bajnokok Liga, csoportkör, 5. forduló

A csoport

FC Porto (portugál)-Dinamo Zagreb (horvát) 20.45

Dinamo Kijev (ukrán) - Paris Saint-Germain 20.45 

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) FC Porto 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 9, 3. Dinamo Kijev 4, 4. Dinamo Zagreb 0

B csoport

Arsenal (angol)-Montpellier (francia) 20.45

Schalke 04 (német)-Olimpiakosz (görög) 20.45

A csoport állása: 1. Schalke 04 8 pont, 2. Arsenal 7, 3. Olimpiakosz 6, 4. Montpellier 1

C csoport

Zenit (orosz)-Málaga (spanyol) 18 ó

Anderlecht (belga)-AC Milan (olasz) 20:45 ó

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Málaga 10 pont, 2. AC Milan 5, 3. Anderlecht 4, 4. Zenit 3

D csoport

Ajax Amsterdam (holland)-Borussia Dortmund (német) 20.45

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 20.45

A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 8 pont, 2. Real Madrid 7, 3. Ajax Amsterdam 4, 4. Manchester City 2

Rovatok