Index Vakbarát Hírportál

Senki nem örül majd a Realnak a 16 között

2012. november 22., csütörtök 10:43

A Real-edző José Mourinho szerint semmit nem jelent, hogy másodikok lettek a csoportban, Roberto Mancininek belefér, hogy a Real Madriddal és a Dortmunddal szemben maradtak alul. BL-nyilatkozatok.

„A játékosaim nagyon keményen dolgoztak, és egy jó meccset játszottak. Úgy vélem, nyernünk kellett volna, több lehetőségünk volt gólt szerezni, az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. A második félidőben tizenegyest kapott az ellenfél, és kiállították az egyik emberünket, úgyhogy az egy pontért kellett harcolnunk, hogy továbbmenjünk" – foglalta össze a történteket a portugál, aki a Real Madriddal még nem nyert Bajnokok Ligáját.

„Kétszer végeztem második helyen BL-csoportban, aztán megnyertem a sorozatot. A Portóval a Real Madrid mögött jutottam tovább, az Interrel a Barcelona mögött. A csoportot már többször is sikerült megnyernem, de utána egyszer sem voltam kupagyőztes. Tapasztalataim szerint a második hely semmit sem jelent. A csapatok, akik első helyen jutnak tovább, arra számítanak, hogy könnyebb ellenféllel kerülnek össze, aztán megkapják a Real Madridot, aminek már egyáltalán nem örülnek" – fejtette ki az edző az 1-1-gyel zárult meccs után, amely eldöntötte, a Madrid a Dortmund mögött másodikként tovább megy a csoportból.

„Egyetértek José Mourinhóval, kemény csoport volt, az a lényeg, hogy továbbmentünk. Szenvedtünk, de ki tudtuk harcolni az egy pontot, ami a nyolcaddöntőhöz kellett" – mondta Casillas, aki többször is nagyot védett a mérkőzésen.

A Manchester City már csak az Európa Ligáért harcolhat az utolsó meccsen, edzőjük Roberto Mancini szerint a Real és a Dortmund szintű csapatok ellen belefér a vereség.

„Az első helyzetükből rögtön gólt rúgtak. Nagyot hibáztunk, öt védőnk volt két támadó ellen, mégis ők rúgtak gólt. A második félidőben már jobbak voltunk. Az első mérkőzéseinket elbuktuk, vesztettünk Dortmundban, Madridban és Amszterdamban. Remélem, a következő évben már ki tudjuk használni a most szerzett tapasztalatainkat. Csalódott vagyok, hogy kiestünk, mint mindenki más a csapatnál. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de ez a Bajnokok Ligája, a hibáink megbosszulták magukat. Jó csapat vagyunk, de a Borussia Dortmund és a Real Madrid ellen nem szégyen a vereség"  – foglalta össze a Manchester City rövidre sikerült BL-szezonját Mancini.

Az utolsó fordulóban a Borussia Dortmund a Manchester Cityt fogadja, a Real Madrid az Ajaxszal játszik otthon.

Rovatok