Index Vakbarát Hírportál

FTC-öregfiúk verekedtek a DVTK-gálán

2012. november 23., péntek 10:17

Botrányba fulladt a leukémiás kapusért, Rakaczki Bencéért szervezett jótékonysági teremfutball-torna. A Diósgyőr és FTC öregfiúk csapatának játékosai összeverekedtek, írja a boon.hu.

Már csak pár perc volt hátra a meccsükból, az FTC vezetett 6-5-re, amikor kitört a verekedés, mert Vincze Ottó a palánkra lökte diósgyőri Molnár Istvánt. A játékosok egymásnak mentek, csak a biztonságiak tudták szétszedni a dulakodó feleket, de nekik is percekbe telt. A mérkőzést ezután nem is folytatták.

A DVTK honlapjának beszámolója szerint a felek később lecsillapodtak: „Az utolsó mérkőzés végén felforrósodtak az indulatok (ezúton kérünk elnézést, hogy a kakaskodók közül kiemeltünk négy játékost). A pályán úgy tűnt, hogy kibékíthetetlen az ellentét, azonban az öltözőfolyosón már megnyugodtak a kedélyek. Az est zárásaként egy asztalnál fogyasztották el a vacsorát a három csapat játékosai és közösen idézték fel pályafutásuk legemlékezetesebb pillanatait."

Az Érted, Bence! elnevezésű tornán a DVTK mellett a Ferencváros és a Tatabánya vett részt. A meghívottak között volt Nyilasi Tibor, Détári Lajos, Ebedli Zoltán, Lipcsei Péter, Pintér Attila, Vincze Ottó, Gelei Károly, Kiprich József és Vincze István is.

A DVTK fiatal kapusánál, Rakaczkinál nyáron diagnosztizáltak leukémiát, azóta több klub is gyűjtést szervezett, hogy fedezzék a játékos gyógykezelésének költségeit. Francisco Gallardo, a DVTK spanyol középpályása kapcsolatait kihasználva a Barcelonát, a Real Madridot és a Deportivo La Corunát is rábírta, hogy segítsen.

Rovatok