Index Vakbarát Hírportál

A Betis-kapus őrületbe kergette a Realt

2012. november 25., vasárnap 08:25

A Real Betis 1-0-ra legyőzte a Real Madridot 1-0-ra legyőzte a spanyol bajnokság 13. fordulójában. Hiába próbáltak meg mindet Cristiano Ronaldóék, Adrian kapus nagyszerű formában védett, nem lehetett neki gólt lőni. A vereséggel a Madrid hátránya maradt nyolcpontos a Barcelonával szemben, de ez vasárnap akár 11-re növekedhet.

A Madrid esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, beszorította a Betist, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de nem tudta azokat gólra váltani. A legnagyobbat Khedira hagyta ki a 11. percben, csúnyán fölé lőtt középről.

Negyedóra múltán jött ki a szorításból a Betis, és egy szerencsés góllal vezetést is szerzett. Di María próbált felszabadítani, de az oldalvonaról pont középre rúgta a labdát, Benat lekezelte, igazított rajta, majd 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, hiába nyújtózkodott érte Casillas.


Real Betis 1-0 Real Madrid by goalsarena2012

A 23. percben duplázhatott volna a Betis, a bal oldalon Ruben Castrót ugratták ki jó ütemben, előnyét kihasználva lőtt is, de Casillas jól vetődött, és kiütötte a hosszú sarok felé tartó lapos lövést.

A 30. percben megint Di Mariára haragudhattak csapattársai, gyors passzokal tisztára játszották, Ronaldo, Özil, Di Maria volt a labda útja, de ő 12 méterről csúnyán kapu felé bombázott.

A 37. percben szabadrúgás után szerzett egy gólt a Madrid, de a partjelző szerint Benzema lesen volt, így nem adták meg.

A második félidőben is teljesen egyoldalú volt a játék, a Madrid újra és újra beívelésekkel próbálkozott, de a játékvezető sorra fújta be a leseket. Az 54. percben Benzema gólját is érvénytelenítette. Aztán Adrian kapus nagy pillanatai következtek, az egyik védésénél fejbe bokszolta hátvédjét, de Kaká lövését hatalmas bravúrral tornászta ki, de volt, hogy a lábáról lepördülő labdát csapattársa vágta ki a gólvonal előtt.

A 82. percben Ronaldo is megtornásztatta, de védte a megpattant szabadot. Az utána következő szögletet Benzema bólintotta kapura közelről, de Adrian reflexből ezt is védeni tudta. A Betis csak néhány kontrából próbált megélni, pár kapura lövésig eljutott, de nem volt igazán veszélyes támadása, a győzelmet kapusa teljesítményének köszönhette elsősorban.

Primera División, 13. forduló:


Vasárnap játsszák:


Hétfőn játsszák:

Rovatok