Index Vakbarát Hírportál

Szűcs karaterúgása szabálytalan se volt

2012. november 26., hétfő 09:42

A Pápa-Videoton (1-0) magyar bajnoki zárta a hazai élvonal tizenhatodik fordulóját. A vendégcsapat kikapott, de a mérkőzés Takács János játékvezető ténykedéséről lesz emlékezetes.

Ha az első félidőben Sándor György akasztásáért nem is adott tizenegyest, a második félidőben Szűcs Lajos karatemozdulatáért minimum járt volna (6:42-nél a videón), és még egy piros lap is a pápai kapusnak.

Szűcs a 67. percben nyújtott lábbal jött ki a kapujából, és Paraibának igazából óriási szerencséje volt, hogy nem találta el, mert így legalább megúszta a súlyos sérülést. A csatár elpöckölte a labdát a kapus mellett, de azt már nem tudhatjuk meg, hogy elérte volna-e, mert Szűcs ártalmatlanná tette. Takács kirúgást ítélt.

A kapus a tavalyi Videoton-Pápa meccsen Gosztonyit taglózta le, akkor a tizenegyes nem maradt el, csak a kiállítás. Puhl akkor életveszélyesnek minősítette Szűcs megmozdulását, a mozdulat szinte pontosan ugyanilyen volt.

Puhl azt is mondta, hogy pár játékvezető télen a második vonalban találja majd magát. „Egyértelmű, hogy a futball nem tűri el, hogy a bírók olyanokat hibázzanak, amilyeneket nem lehet."

Azt egyelőre nem tudni, hogy Takács az érintettek közt lesz-e, de a bíró helyzetét nehezíti, hogy Tóth Bencét elfelejtette kiállítani, amikor Kovácsba hatalmat rúgott a 24. percben. (2:25-nél a videón) Viniciust ugyanakkor kiállította, mert úgy látta, ő rúgta meg a földön fekvő Tóthot. A meccset közvetítő riporter szerint, aki eltalálhatta Tóth fejét a nagy lökdösődésben, az inkább pápai játékos volt.

Takács amúgy kisebb kihagyás után most tért vissza, legutóbb a Győr-Újpest bajnokin Sztevanovics kapus ugyanígy mellberúgta a vendégek csatárát, akkor is továbbengedte a játékot.

A Videoton részéről a mérkőzés után nem nyilatkoztak, a vezetőség döntése értelmében a találkozó után nem értékeltek.

Rovatok