Index Vakbarát Hírportál

Gyűjtést szerveznek a Diósgyőr kapusának

2012. november 27., kedd 15:26

Az NB I.-es klubok segítségével gyűjt Rakaczki Bence és a leukémiás gyerekek gyógyíttatására a Foci Club, az akciót az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány is támogatja.

A honlap segítséget kíván nyújtani, ezért összefogásra kérte fel az NB I.-es csapatokat egy közös, jótékonysági árverés és adománygyűjtés formájában. Az ötszázforintos támogatói jegyekből származó bevételt 70-30% arányban kapja meg Rakaczki Bence, illetve az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány.

A DVTK tizenkilencéves kapusa a múlt szezonban mutatkozott be a magyar élvonalban, júliusban diagnosztizáltak nála leukémiát. Néhány héttel később az FC Barcelona sztárjai egy közös fotóval kívántak gyógyulást a játékosnak, az ötlet a Diósgyőrben játszó spanyol Francisco Gallardótól származik, aki régi ismerőse a katalán csapat hátvédjének, Dani Alvesnek. Gallardo kérésére több Spanyolországban játszó sztárjátékos, köztük Messi és Ronaldo is aláírta azokat a mezeket, melyeket árverésre ajánlott fel Rakaczki klubja, hogy kapusuk és a beteg gyerekek gyógyítását segítsék.

Rovatok