Index Vakbarát Hírportál

11/11: Barca-suliból a komplett nagycsapat

2012. november 30., péntek 10:48 | aznap frissítve

A Barca TV remek összeállítást közölt a szombaton kizárólag saját neveléssel felálló Barca-csapatról. A Levante ellen 4-0-ra megnyert meccs 13. percétől egészen a 75.-ig csak olyan játékosok voltak a pályán a katalánoknál, akik a klub La Masia nevű akadémiájáról kerültek ki.

Az összeállítás a játékosok la masiás éveinek egy-egy jelenetét gyűjti össze. Puyol saját térfelén szerel, aztán egy támadót is kicselez, Jordi Alba úgy húzogat a védők között, mint manapság Messi, Busquets csúsztatva fejel gólt, Xavi gyönyörűen csavar szabadrúgásból a rövid felsőbe, Iniesta pedig belsővel helyez a kapuba.

A Levante ellen elért négy gólt a teljes hazai 11-gyel lőtték a Barcások. Messi a 47.-ben és az 51.-ben is betalált, Iniesta hat perccel később volt eredményes, a végeredményt pedig a 63.-ban Fabregas állította be. Iniesta három gólt készített elő. A vasárnapi győzelemmel a Barcelona tizenegypontosra növelte előnyét a nagy rivális Real Madriddal szemben, a második Atletico Madridot három ponttal előzik meg.

   lamasia11

A Barca-11: Valdes - Montoya, Piqué, Puyol, Jordi Alba - Busquets, Xavi, Cesc Fabregas, Iniesta, Messi, Pedro. (A képen a felső sortól balról-jobbra haladva.)

Rovatok