Index Vakbarát Hírportál

A realos ifik a BL-ben is megmutathatják

2012. december 4., kedd 14:05

A Bajnokok Ligája keddi mérkőzésein már nem a nyolcaddöntő a tét, a pályára lépő csapatok a csoportelsőségért és az Európa Ligáért küzdhetnek. A Real Madrid meccsén jöhetnek az ifik.

A spanyol bajnok Real Madrid zsinórban tizenhatodik szezonjában jutott be a Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszába két héttel ezelőtt, így az Ajax elleni utolsó csoportmeccs már tét nélküli, a spanyolok másodikként mennek tovább a Borussia Dortmund mögött.

José Mourinho, aki a hétfő esti UEFA-sajtótájékoztatón sem akart arról beszélni, hogy marad-e a klubnál, az Ajax ellen elsősorban a kiegészítőembereket és fiatalokat küld majd pályára. A kezdőben Casillas helyett Adán kap lehetőséget, és ott lesz a védelemben a huszonkétéves Nacho is. Ramost és Xabi Alonsót az eltiltás veszélye miatt nem szerepeltetik, Ronaldo viszont játszani fog.

A cserék közül a múlt héten a kupában bemutatkozó tizenhétéves José Rodriguez bevethető, a szintén a múlt héten debütált orosz Cserisev és a húszéves Morata is.

Az Ajax számára nem tét nélküli a meccs, egy ponttal előzik a Manchester Cityt a harmadik helyen, ha meg tudják őrízni a pozíciójukat, akkor az Európa Ligában szerepelhetnek tovább.

A csoport másik meccsén a Borussia Dortmund a Cityt fogadja. A németek már csoportelsők, a City az EL-ért mehet, de edzőjük, Roberto Mancini megjegyezte, a második számú sorozat csütörtöki játéknapjai nem a legoptimálisabbak számukra, könnyen elképzelhető tehát, hogy nem törik majd össze magukat a Dortmund vendégeként.

Az A csoportban az első helyért játszik a Paris Saint-Germain és az FC Porto. A francia klubban Zlatan Ibrahimovic a hétvégén bombagólt rúgott, de a csapat így is kikapott, ezt is szeretnék feledtetni. Az edző Carlo Ancelotti szerint mindenképp az élen szeretnének végezni, szerinte így jobb lesz a sorsolásuk. Az utolsó forduló előtt a Porto előnye egypontos az első helyen. A Reallal is összekerülhetnek.

Nem dőlt még el az első hely a B csoportban sem. A tizenegypontos Schalke az egypontos Montpellier otthonába látogat, a tízpontos Arsenal is idegenbe megy, a harmadik helyen végzett Olympiakosszal fog játszani. A görögöknek már megvan az Európa Liga-indulást érő hely. Az Arsenal edzője, Arsenn Wenger elsősorban azoknak szeretni lehetőséget adni, akik keveset játszottak a BL-ben, és örül annak, hogy nincs rajtuk nyomás az utolsó csoportmérkőzésen.

A C csoportot már megnyerte a Málaga, a Milan a második, az egyaránt négypontos Zenit és Anderlecht az EL-ért küzd majd (Juhász nem lesz ott a meccsen), a belgák a Málaga, az oroszok a Milan otthonában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

A csoport:

Dinamo Zagreb (horvát)–Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)–FC Porto (portugál) 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) FC Porto 13 pont, 2. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 12, 3. Dinamo Kijev 4, 4. Dinamo Zagreb 0

B csoport:
Montpellier (francia)–FC Schalke 04 (német) 20.45
Olimpiakosz (görög)–Arsenal (angol) 20.45
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Schalke 04 11 pont, 2. (már továbbjutott) Arsenal 10, 3. Olimpiakosz 6, 4. Montpellier 1

C csoport:
Málaga (spanyol)–Anderlecht (belga) 20.45
AC Milan (olasz)–Zenit (orosz) 20.45
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Málaga 11 pont, 2. (már továbbjutott) AC Milan 8, 3. Zenit 4 (5-9), 4. Anderlecht 4 (2-7)

D csoport:
Borussia Dortmund (német)–Manchester City (angol) 20.45
Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland) 20.45
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Borussia Dortmund 11 pont, 2. (már továbbjutott) Real Madrid 8, 3. Ajax Amsterdan 4, 4. Manchester City 3

A mérkőzéseket online az Indexen követheti.

Rovatok