Index Vakbarát Hírportál

Már jelöltek is vannak Mourinho állására

2012. december 4., kedd 15:52

José Mourinho nem akar arról beszélni, elhagyja-e Real Madridot a szezon végén, a spanyol lapok már az utódját keresik. Joachim Löw és Carlo Ancelotti a favorit.

A spanyol Marca hétfőn azt írta, José Mourinho elhagyja a Real Madridot a szezon végén, és erről már a klubbal is megegyezett. Az edző egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben, de a lap már most a lehetséges utódokat is megnevezte.

Első jelöltjük az olasz Carlo Ancelotti, akit az elnök Florentino Perez 2008-ban már megpróbált a Real Madridhoz csábítani. Ancelotti jelenleg a Paris Saint-Germaint irányítja, de a francia L'Equipe úgy tudja, a klub katari tulajdonosai a nagytakarítást terveznek, és az olasz edzőtől is megszabadulnának. Mellette szól, hogy tud bánni a sztárjátékosokkal, nyert már Bajnokok Ligáját és bajnokságot is, ellene, hogy a Chelsea-nél és a PSG-nél sem ment jól neki.

A Marca második jelöltje a német válogatott edzője, Joachim Löw. Vele állítólag néhány hónapja már felvették a kapcsolatot, amikor Mourinho és a Real Madrid vezetősége először összebalhézott. A németekkel elért eredményei és az általa favorizált támadó futball miatt pályázhatna a spanyol sztárcsapat kispadjára, azonban nem beszéli a nyelvet, és klubot már rég irányított. Löwnek ráadásul 2014-ig érvényes szerződése van a német szövetséggel, emiatt nehéz lenne leigazolni őt.

A lap szerint a legfontosabb, hogy a következő edző tudjon bánni a sztárjátékosokkal, legyen komoly Bajnokok Ligája-tapasztalata, képes legyen nyomás alatt dolgozni, és ami Mourinhónak nagyon nem megy, jó kapcsolatban legyen a sajtóval. Állítólag Pereznek már elege van abból, hogy a portugál edző nyilatkozataiból mindig csak balhé van.

A Real Madrid a Bajnokok Ligájában már bejutott a nyolcaddöntőbe, a spanyol bajnokságban viszont csak harmadik, tizenegy ponttal marad le a listavezető Barcelonától.

Rovatok