Index Vakbarát Hírportál

Kilenc embert kellett volna lecserélni

2012. december 5., szerda 10:10

José Mourinho elégedett volt a Bajnokok Ligájában pályára lépő fiatalokkal, Frank de Boer viszont dühöngött. Roberto Mancini abban bízik, megnyerik a bajnoskágot, és jövőre megmutathatják. Bajnokok Ligája-nyilatkozatok.

A Real Madrid 4-1-re verte hazai pályán az Ajaxot utolsó, tét nélküli BL-csoportmeccsén. A találkozón több Real-nevelés is lehetőséget kapott, Mourinho őket emelte ki a győzelem után. „Nacho egy kezdőjátékos, nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, a védekezésünkben nem voltak hibák. Kedveljük José Rodriguezt, olyan képességei vannak, melyekre szükségünk van, és még csak tizenhét éves. Moratának is van helye a kezdőben, de egyelőre Benzema és Higuain is előrébb van a rangsorban. Nagy kár, hogy Cserisevet nem tudtuk beállítani, Callejon pedig jó példát mutat a többieknek, mert mindig jól játszik, amikor lehetőséget kap" – értékelt Mourinho, aki a legnehezebb csoportban mutatott teljesítménnyel is elégedett volt.

„Nem sikerült megszereznünk az első helyet, ezért nagyon kemény ellenfél vár ránk februárban. Tavaly annyi pontot szereztünk a csoportban, hogy rekordot döntöttünk, most pedig a második helyen végeztünk a BL legnehezebb csoportjában".

Az Ajax edzője, Frank de Boer elmondta, a félidőben dühös volt a csapatára. „Nagyon mérges voltam. Kilenc játékosunk szinten alul játszott, csak Danny Hoesen és Kenneth Vermeer volt  elfogadható, szerencsénk volt, hogy csak 2-0 volt az állás. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, aztán a második félidőben megszereztük a szépítő gólunkat, kis szerencsével meg lehetett volna a második is. A második félidőben már sokkal jobban teljesítettünk" – mondta az egykori játékos.

A csoport nagy vesztese a negyedik helyen, három ponttal zárt Manchester City, amely az utolsó meccsét is bukta, a Dortmund otthonában kaptak ki 1-0-ra.  Az angolok edzője, Roberto Mancini abban bízik, jövőre javíthatnak.

„Csak magunkat okolhatjuk, ezt le kell szögezni. Az utolsó pillanatig harcban kellett volna lennünk, de nem így történt. Remélem, meg tudjuk nyerni a bajnokságot, és jövőre már jobbak leszünk a Bajnokok Ligájában. A BL egy furcsa sorozat, a Dortmund kiesett a csoportkörben tavaly, idén pedig megnyerték a csoportjukat. Holnaptól kizárólag a Manchester United elleni derbire koncentrálunk" – kesergett Mancini.

Bajnokok Ligája, csoportkör 6. forduló

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - FC Porto (portugál) 2-1 (1-1)
A Dinamo Zagreb (horvát)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-1)

B csoport:
Montpellier (francia)-Schalke 04 (német) 1-1 (0-0)
Olimpiakosz (görög)-Arsenal (angol) 2-1 (0-1)

C csoport:
Málaga (spanyol)-Anderlecht (belga) 2-2 (1-0)
AC Milan (olasz)-Zenit (orosz) 0-1 (0-1)

D csoport:
Borussia Dortmund (német)-Manchester City (angol) 1-0 (0-0)
Real Madrid (spanyol)-Ajax Amsterdam (holland) 4-1 (2-0)

.

Rovatok