Index Vakbarát Hírportál

Hulk kiborult, elege van a Zenitből

2012. december 5., szerda 10:45 | aznap frissítve

A Zenit csatára nem bírja tovább a Zenitnél, ha Spalletti marad az orosz klub vezetőedzője, akkor januárban távozik. A kamerák előtt balhézott a trénerrel Milan elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

A Zenit 1-0-ra megnyerte Milan elleni utolsó csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában, ezzel megszerezte az Európa Liga-szereplést érő harmadik helyet. A mérkőzés 80. percében a vezetőedző Spalletti lecserélte a nyáron több tízmillió euroért igazolt Hulkot, aki látványosan kiakadt.

Nem fogadta a tréner kézfogását, majd a kispadhoz érve csapkodni kezdett, és jelezte, ennyi volt, elege van. Spalletti utánament, az ujjával fenyegette, de a brazilt ez sem érdekelte.

Hulk a mérkőzés után ultimátumot adott. „Jól érzem magam Szentpéterváron, a családom is jól van, de ha nem oldódik meg a konfliktusunk Spallettivel, akkor januárban elhagyom a klubot. Akár Olaszország is lehet a cél" – nyilatkozta a Premium Calciónak a lefújás után. „Haragszom rá, azért igazoltam a Zenitbe, hogy játsszak, nem azért, hogy állandóan lecseréljenek" – mondta a Mediaset TV-nek később.

Spalletti reagált. „Azt mond, amit akar. Azért cseréltem le, mert nem voltam elégedett a játékával. Ha el akar menni, az ellen semmit nem tehetek. Én biztosan maradok. 2015-ig érvényes a szerződésem, jól érzem magam a csapatnál".

A Zenit szeptember elején 80 millió euróért szerezte meg a belga Axel Witselt és a brazil Hulkot, de a két játékost kiközösítették az orosz futballisták, mert jóval nagyobb a fizetésük, állítólag szóba sem álltak velük. A szurkolók is Hulk távozását követelték korábban, szeptember végén egy álbombát találtak a klub edzőközpontjában, amire Hulk neve volt írva.

A brazil csatár négy gólt rúgott szeptember óta a Zenitben, kettőt a bajnokságban, egyet a BL-ben, egyet pedig az orosz kupában. Mielőtt Oroszországba igazolt több angol klub is vitte volna, a Chelsea ostromolta leginkább.

Rovatok