Index Vakbarát Hírportál

Nyomasztó hangulatra számíthat a Vidi

2012. december 6., csütörtök 15:47 | aznap frissítve

A lisszaboni Alvalade stadionban találkozik a Sporting a Videotonnal az Európa Ligában. A Sporting otthonában már játszottak nyomasztó meccset, 2005-ben. A Sporting Alkmaarban – a hosszabbítás legvégén - kiharcolta, hogy az UEFA-kupa döntőjét saját stadionjában játssza.

A CSZKA Moszkva ellen – telt ház, 50 ezer néző előtt - vezetett is már a finálé harmadik percében, majd utána hármat kapott, a kezdeti mámor pedig fájdalommá és hatalmas keserűséggé, döbbent csenddé változott. (Később átrendezték a szurkolók kicsit a stadion környékét.)

A Videoton a portugálok idei kudarcos éve miatt nem számíthat félelmetes hangulatra, sokkal inkább lehangoló lesz a csodás stadiont 5 ezer nézővel látni, érzékelni, hogy a játékosok egymáshoz beszélnek. Ráadásként az a kevés szurkoló, amelyik legalább ott lesz a lelátón, a tervek szerint hátat fordít a pályának. Könnyen meglehet, hogy az érkező kétszáz magyar hangosabb lesz a hazaiaknál.

Hétfőn a Benfica ellen persze garantált a telt ház. A nagy rivális nem tudott nyerni Barcelonában, ezért kiesett a a BL-ből és az EL-ben folytathatja, ami idén túl erős volt a Sportingnak, noha tavaly az elődöntőig menetelt.

Rovatok