Index Vakbarát Hírportál

Az a szerencséje, hogy megvédte a kapus

2012. december 10., hétfő 10:31

A Manchester United–Manchester City városi rangadó szurkolói botránnyal ért véget vasárnap. A megdobott Rio Ferdinand az ellenfél kapusának köszönte meg, hogy megakadályozta a még nagyobb balhét.

A Manchester United egy 92. percben szerzett Van Persie-góllal idegenben nyerte meg az angol bajnoki rangadót, ezt a hazai drukkerek nehezen tudták elviselni. A gólt ünneplő Rio Ferdinandot megdobták egy pénzérmével, felszakadt a szemöldöke, ráadásul egy pályára rohanó szurkoló kis híján nekirontott a vérző hátvédnek, akinél elszakadt a cérna, úgy kellett visszafogni. Közben több City-szurkolót vertek vissza a biztonságiak.

A pályára futó drukkert a hazaiak kapusa, Joe Hart állította le, Ferdinand a mérkőzés után twitteren köszönte meg a közbelépést. „Minden tiszteletem Joe Harté, hogy megvédte azt az idiótát, aki berohant a pályára. Tetszik, hogy rivalizálnak a drukkerek, de mindennek van határa."

A Manchester United menedzsere, Alex Ferguson elítélte a történteket. „Nagyon szerencsétlennek tartom, hogy az egyik szurkoló pénzérmével dobálózott, egy másik pedig berohant a pályára. Ugyanez történt a Chelsea elleni mérkőzésen is, csak ott egy fél széket hajítottak be az érmék és gyújtók mellett. Akkor sem történt semmi az incidens után, ez probléma".

A hazaiakat irányító Roberto Mancini is egyetértett. „Fantasztikus szurkolóink vannak, de nem tehetnek ilyesmit".

A Manchester City elnézést kért Ferdinandtól, az angol szövetség és a manchesteri rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben. A fényképek és a biztonsági kamerák alapján valószínűleg meg is találják majd a vétkeseket.

Mario Balotellit is megtalálták a rangadó után, a Mirror információi szerint a stadionból távozó City-csatár autóját United-szurkolók vették körbe.

A United a 3-2-es győzelemmel hat pontra növelte előnyét a bajnokságban a City előtt.

Rovatok