Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic a rálőtt labdából is gólt szerez

2012. december 11., kedd 21:07

Zlatan Ibrahimovic mesterhármast ért el a Valenciennes ellen a francia bajnokságban. A Messi gólrekordját nem sokra tartó PSG-csatár nem lőtt nagy gólokat, de mindig jó ütemben érkezett. A mérkőzés végén Lavezzi is gólt rúgott, így 0-4-re nyert idegenben a PSG.

A PSG a 28. percben szerzett vezetést, a jobb oldalon vezetett akció után Peneteau kapus a mezőnybe ütötte ki a labdát, Lavezzi csapott le rá, egyből kapura küldte, de rosszul célzott. A meglőtt labda azonban nem hozta zavarba az ötösön álló Ibrahimovicot, egy laza bokamozdulattal a kapuba terelte.

A 49. percben még könnyebb dolga volt a svéd csatárnak, a Valenciennes-kapus egy távoli lövést megint csak kiütni tudott, Ibra ismét az ötösön várakozott, és okosan a hosszú sarokba küldte a kipattanót.

Az 53. percben megint kiválóan helyezkedett, egy Valenciennes-támadást kontrázott meg a PSG, a svéd elöl maradt, tudta, hogy a bal oldalon felfutó Méneztől érkezni fog a labda. Meg is kapta, és már szinte üres kapuba kellett passzolnia közelről. A 82. percben Lavezzi is betalált, így lett 0-4.

A PSG 17. forduló után a második a francia bajnokságban, az eggyel kevesebbet játszó, 34 pontos  Lyon kettővel vezet.

Ibrahimovic vezeti a góllövőlistát a francia bajnokságban, eddig 17 gólt szerzett.

Rovatok