Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Hibáztam, csalódtam

2012. december 13., csütörtök 16:06

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a Celta Vigo a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében szerda este, a vereségnek és a rossz játéknak akár hosszútávú következményei is lehetnek a csapatnál.

„Több játékosban is csalódtam, de ne várják azt, hogy neveket mondjak. Talán jobb lett volna, ha Moratával a csatársorban támadunk. Még nem túl tapasztalt, de nagyon igyekszik, úgyhogy inkább neveztem volna őt a kezdőbe, mint egy olyan futballistát, akinek nincs kedve játszani. Hűvös volt, esett, és kupameccset játszottunk. Én hoztam rossz döntést, vállalom a felelősséget, de nem mindenért az edző hibás" – mérgelődött a tréner a vesztes kupameccs után.

A húszéves Morata a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is szerepet kapott már támadóként, általában Benzemát váltotta. Benzema a szerda esti meccsen csak harminckét percet volt a pályán, sérülés miatt cserélték le.

Mourinho a tizenkilencéves védőt, Varane-t emelte ki a csapatból. „Sérülten is úgy játszott, mint egy bajnok, és sokkal többet tett azoknál, mint akik egészségesek. Volt, hogy középcsatárként játszott, mert nem tudott volna védőként futni".

A Marca spanyol lap csütörtökön megszavaztatta olvasóival, kik lehetnek azok a játékosok, akikre Mourinho gondolt. Az olvasók hatvan százaléka szerint az a Di Maria volt a leggyengébb, akit a szünetben Özil váltott, húsz százalékuk szerint Benzema játéka borította ki az edzőt, a maradék húsz százalékon Kaká, Özil és a többiek osztoztak.

A visszavágot december 19-én rendezik a Real Madrid otthonában, Mourinho biztos benne, hogy nem jelent majd gondot a továbbjutás.

Rovatok