Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid lehetetlen helyzetbe került

2012. december 16., vasárnap 22:21

A bajnokság elúszott, nem megy már úgy a játék, mint tavaly.

A Real Madrid 2-2-re végzett vasárnap este a kiesőhelyen álló Espanyollal, így már tizenhárompontos a lemaradása a listavezető Barcelona mögött. José Mourinho szerint a bajnoki címről már lemondhatnak.

„Azt hiszem, innen már lehetetlen megnyerni a bajnokságot. De ettől még javulnunk kell a bajnokságban, hogy jobbak legyünk a Bajnokok Ligájában. Nem vagyunk már olyan jók, mint korábban. Nem élvezzük annyira a játékot, és az önbizalmunk sincs meg, ráadásul nem tudunk annyi gólt rúgni, mint tavaly. Még soha nem voltam ilyen helyzetben, de elég erős vagyok, hogy megoldjam" – mondta a portugál edző a döntetlen után.

„Természetesen harcolni fogunk tovább, még ha lehetetlen helyzetben is vagyunk, mert ez a Real Madrid. Mindenkinek oda kell tennie magát a méltóságáért és a Real Madridért" – tette hozzá.

Mourinho elmondta, csak Cristiano Ronaldo játszott jól a csapatból, de a hozzáállást most nem kritizálta. Megjegyezte, a szerencséjük sem volt.

A vasárnap esti meccsen Sergio Garcia szerzett vezetést az Espanyolnak. Később Cristiano Ronaldo és Coentrao révén megfordították a meccset a madridiak, de a vendégektől Albin a 88. percben egyenlített.

Mourinho a csapatához hasonlóan nincs jó passzban. A Celta Vigo elleni szerdai kupavereség után kiosztotta csapatát, szombaton annyira kiborult, hogy egy darab szarnak nevezte a Marca újságíróját.

Rovatok