Index Vakbarát Hírportál

Nem vagyunk rasszisták, de feketéket ne

2012. december 17., hétfő 17:05

A Zenit szurkolói szerint fontosak a hagyományok.

„Mi nem vagyunk rasszisták, de azt, hogy a klub sokáig nem igazolt színesbőrű játékost, fontos tradíciónak tartjuk" – jelentette ki a Landscrona, a Zenit Szentpétervár egyik legnagyobb szurkolói csoportja hétfőn kiadott közleményében.

„A Zenit így tudja megőrizni nemzeti identitását. Csak olyan játékosokat látunk szívesen, akik szláv testvéreink. Ilyenek többek között az ukrán, a fehérorosz és a skandináv játékosok. Ugyanolyan történelmi és kulturális hátterünk van, mint nekik" – indokolták meg, és hozzátették a "szexuális kisebbségeket" sem akarnak látni a csapatnál. Azt is kijelentették, hogy minden Zenit-futballistától százegyszázalékos teljesítményt várnak el a pályán.

Korábban több színesbőrű játékos is visszautasította a Zenit ajánlatát, miután a szurkolók megfenyegették őket. Idén nyáron az orosz klub leigazolta a brazil Hulkot, akit előbb a csapattársak közösítettek ki magas fizetése miatt, majd a drukkerek megpróbálták távozásra bírni egy álbombával. Két hete már Hulk is a távozásáról beszélt, nem jön ki a klub vezetőedzőjével, Spallettivel.

A Zenit nem kívánt reagálni a szurkolók kijelentéseire.

Rovatok