Index Vakbarát Hírportál

Heti bent volt: bayernes Timoscsuk-bomba

2012. december 19., szerda 13:41

Egy meg nem adott gólról és Franck Ribéry rúgásáról és pofonjáról szólt a keddi Augsburg-Bayern München Német Kupa-meccs.

A 44. percben már 1-0-ra vezetett Gomez góljával a Bayern, amikor Tyimoscsuk 30 méterről bombázott, Manninger kapus nem tudta védeni a lövést, az a felső lécről pattant a háta mögé. A felvételek alapján a gólvonal mögé, de mivel még csak a klub-vb-n alkalmazták a gólvonal technológiákat, nem volt mód vitatkozni rajta, a bíró nem adta meg. (Ugyanúgy, mint ahogy pár hete a Manchester United Readingben nem kapott meg egy szabályos gólt.)

Az Augsburg-kapus a kipattanó után azért nagy bravúrt mutatott be, reflexből ütötte ki Schweinsteiger fejesét, és még szerencséje is volt, amikor a bayernes ollózása a kapufára ment. Igaz, ekkor már a játékvezető szabálytalanságot fújt veszélyes játék miatt, a német válogatott majdnem lerúgta ellenfele fejét.

A második félidő nem kezdődött jól a Bayernnek, a 47. percben alárúgásért piros lapot adtak Ribérynek. A visszajátszásból látszik, hogy erőből megrúgta Csa-Cseol Goót (Ja-Cheol Koo), aki kiakadt, és hergelte a münchenit. Ő megúszta sárgával, a francia szinte biztosan a rúgásért kapta a pirosat, bár aztán még pofozkodott is egyet az ázsiaival.

A Bayernnél azt remélik, hogy Ribéry megúszhatja a pirosért járó hárommeccses eltiltást, mert úgy vélik, a provokáció enyhítő körülmény lehet a fegyelmi bizottságnál.

A Bayern tíz emberrel is nyerni tudott, Shaqiri 85. percben szerzett góljával 0-2-re győzött, és ezzel a negyeddöntőbe jutott a Német Kupában.

Rovatok