Index Vakbarát Hírportál

Real–United és Milan–Barca a 16 között

2012. december 20., csütörtök 11:18

Ibrahimovićék Valenciába mennek, a Dortmund a Sahtart kapta a Bajnokok Ligájának sorsolásán.

Hatalmas rangadókat rendeznek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben, több nagy csapat is búcsúzni fog már a tizenhat között.

A spanyol bajnokságban harmadik Real Madrid a remek formában lévő, angol listavezető Manchester United ellen lép majd pályára. A két csapat legendás mérkőzést játszott 2003-ban, az angolok hiába győztek 4-3-ra otthon a negyeddöntőben, az első meccsen a Real 3-1-re nyert, így ők jutottak tovább.

Ismét találkozik az egyenes kieséses szakaszban Milan és a Barcelona. Tavaly a negyeddöntőben kerültek össze, akkor 3-1-es összesítéssel ment tovább a Barcelona.

A legutóbb döntős Bayern München az Arsenallal meccsel, Zlatan Ibrahimovic és a Paris Saint-Germain pedig a spanyol Valenciával játszik majd a legjobb tizenhat között. A legnehezebb csoportból továbbjutott Borussia Dortmund azzal a Sahtar Donyeckkel fog játszani, amely a csoportkörben a címvédő Chelsea-t megelőzve lett második.

A Juventus csoportelsőként jutott tovább, ők a Celtickel kerültek össze, a skót csapat a csoportban a Barcelona legyőzése után második helyezettként jutott be a legjobb tizenhatba. Az FC Porto a BL egyik meglepetéscsapatát, a Málagát kapta, amely csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe.

John Alexander, a Manchester United főtitkára: "Mindenki később számított egy ilyen összecsapásra, amely a nyolcaddöntő legizgalmasabbjának ígérkezik. Ha a történelem számít, akkor el kell mondani, hogy egyetlen BL-győzelmünket akkor arattuk a Real Madrid felett, amikor később megnyertük a döntőt a Wembleyben."
Emilio Butragueno, Real Madrid sportigazgatója: "A szurkolók boldogok lesznek, mert látványos és izgalmas meccsre van kilátás a Manchester ellen. Az onnan hozzánk szerződött Ronaldo számára még különlegesebb lesz a mérkőzés, de ő igazi profi, és a legjobbját fogja nyújtani."

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona alelnöke: "A Milan Európa egyik legnagyobb és legtiszteletreméltóbb klubja. A bajnokságban nem remekelnek, de kiváló játékosaik vannak, és a futballban minden megváltozhat egyik napról a másikra."
Umberto Gandini, a Milan sportigazgatója: "A Barca sem örül és mi sem, de ilyen a sors. A világ legnehezebb ellenfelét kaptuk."

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezetője: "Jól ismerjük az Arsenalt, elégedettek lehetünk a sorsolással. Nem lesz sima meccs, fontos, hogy Londonban gólt szerezzünk."

Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezetője: "El kell fogadni a sorsolást, bár a Donyeck nem éppen ideális ellenfél. Előnyt jelenthet nekünk, hogy Ukrajnában csak márciusban kezdődik a bajnokság."

A nyolcaddöntő párosításai:

Galatasaray–Schalke 04
Celtic–Juventus
Arsenal–Bayern München
Sahtar Donyeck–Borussia Dortmund
Milan–Barcelona
Real Madrid–Manchester United
Valencia–PSG
FC Porto–Málaga

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 12, 13-án és 19, 20-án, míg a visszavágókat március 5, 6-án és 12,13-án játsszák le.

Az Európa Ligában is sorsoltak. A párosításokat az alábbi linken találja.

A BL-csoportelsőket egy-egy csoportmásodikkal húzták össze. Azonos csoportból és azonos országból érkező klubok nem kerülhettek össze, így például Barca–Real nem lehetett a nyolcaddöntőben.

Korábban elsőként továbbjutott a Malaga, Borussia Dortmund, PSG, Schalke, Barcelona, Manchester United, Bayern München, Juventus. Másodikként a Milan, Real Madrid, Arsenal, Porto, Valencia, Sahtar Donyeck, Celtic, Galatasaray jutott a legjobb tizenhatba.

Tavaly az angol Chelsea nyerte meg a sorozatot, miután a döntőben a hazai pályán játszó Bayern Münchent verték meg tizenegyesekkel.

Rovatok