Index Vakbarát Hírportál

Hatmilliót gyűjtöttek Rakaczkinak

2012. december 20., csütörtök 10:10 | aznap frissítve

Sikernek könyvelhető el a magyar futballtársadalom összefogása, hiszen közel hatmillió forint gyűlt össze a 19 éves diósgyőri kapus gyógykezelésére, aki leukémiában szenved, és csontvelő-átültetésre vár, írta a blikk.hu.

Egy amerikai donor és az őssejt is rendelkezésre áll, a Szent László kórházban felkészültek a műtétre, ami most már a kapus állapotától függ: „Bence legyengült szervezetét bakteriális fertőzés támadta meg, így a kemoterápia mellett antibiotikumos kezelést is kap, de pozitívan szemléli a jövőt, és ez nekünk is erőt ad” – mondta korábban édesapja, Rakaczki János.

A kapusnak összegyűlt hatmillió forintot a műtét után steril körülmények biztosítására fordítja a család, amely elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak.

A DVTK-s csapattárs, Francisco Gallardo jóvoltából szerzett, dedikált Barcelona-, Real Madrid-, illetve Deportivo-mezekből 3 millió forint folyt be. A miskolci szurkolók egyszeri gyűjtéséből 900 ezer jött össze, míg a helyi jótékonysági teremtornán a résztvevők 800 ezret adakoztak. A DVTK a nyáron megnyerte a szombathelyi Király-kupát, a játékosok az ott megnyert 300 ezres pénzdíjat is neki adták.

A nagy rivális, Ferencváros 215 ezer forintot gyűjtött, míg a többi NB I.-es klub 513 ezer forintos adománnyal tett meg mindent az ifjú sportoló gyógyulásáért.

Rovatok