Index Vakbarát Hírportál

Csúcsfocival búcsúzik a világ vége

2012. december 21., péntek 18:01 | aznap frissítve

Pescara – Catania 2-1

Előtte: A Pescara kieső helyre csúszott vissza, amihez hozzájárult, hogy az elmúlt négy meccséből egyet tudott nyerni, a többit elveszítette. A Catania viszont győzelmi szériában van a bajnokságban és a kupában egyaránt, és már a nyolcadik a Milan mögött. Egy győzelemmel elé is kerülhetne.

Közben: A hazaiak gólszerzője Celik, a 23. percben. Majd Barrientos percei következtek, előbb a 24. percben sárga lapot kapott, majd tíz perccel később egyenlített. A lefújás előtt, a 95. percben a Pecarának sikerült ismét megszereznie a vezetést és a győzelmet Togni révén.

Utána: A Pescara a 15. helyre ugrott föl, 17 pontos.

AZ – Twente 0-3

Előtte: A Twente a második a holland bajnokságban azonos pontszámmal mint a vezető PSV, és csak egy ponttal a harmadik Ajax előtt. A 12. AZ ellen szüksége van a három pontra, hogy legalább másodikként zárja 2012-t.

Közben: Tadics passzából Chadli szerzett vezetést a 47. percben. Castaignos majd ismét Chadli következtek.

Utána: A Twente átvette a vezetést a holland bajnokságban, az AZ maradt a 12.

Valencia – Getafe 4-2

Előtte: A spanyol bajnokságban gyengélkedő, de a Bajnokok Ligájában már a legjobb 16 között lévő Valencia a 11. A Getafe a 9., kevés gólos, de durva mérkőzésre számítunk.

Közben: Soldado 30 másodperccel a kezdés után gólt fejelt a Valenciának. A hetedik percben Jonas kényszerítőzött Jonasszal, ballal a hosszúba lőtt. Még jó, hogy kevés gólt tippeltünk, mert a 13. percben szépített a Getafe, Vazquez emelt a kapuba. A meccsen egymást követik a hatalmas helyzetek, bármelyik csapat vezethetne. Diego Costa szögletből, fejessel szerezte meg a valenciaiak 3. gólját. A második félidő elején feljött egy gólra a Getafe egy szöglet után. Az utolsó percben kapott Valdez kihagyhatatlan passzt.

Utána: A Valencia megelőzte a madridi klubot, 24 ponttal állnak mindketten a 9. és a 10. helyen.

Cagliari – Juventus 1-3

Előtte: Mit csinál a Juventus idegenben a nála gyengébb csapatok ellen? Rúg egy gólt, és elviszi a három pontot. Hogy ez ne így legyen, ahhoz érzésünk szerint a kieső helytől menekülő Cagliari kevés lesz. A Juve 10 pontra elhúzhat a tabellán a 2. Intertől.

Közben: Pinilla a 16. percben büntetőből szerzett vezetést a hazai csapat, amely nem a saját stadionjában, hanem semleges pályán látja vendégül a listavezetőt. A Cagliari hat sárgánál jár, ebből Astori kettőt kapott, így a meccs utolsó fél órájában emberhátrányban játszik a hazai csapat. Reklamálásért az edzőjük is pirosat kapott. Az emberelőnyből a 75. percben gól lett, Matri egyenlített. A 90 perces játékidő után a 92.-ben Matri a győztes gólt is megszerezte, majd két perccel később Vucsinics a harmadikat szerezte a Juventusnak.


Cagliari 1-3 Juventus footyroom.com by Futbol2101

A Juventus tíz ponttal vezeti az olasz bajnokságot a második Internazionale és a 33 pontos Lazio előtt. A Cagliari a 20 csapatos bajnokságban a kieső hely előtti 17.

Brest - PSG 0-3

Előtte: A listavezető a francia bajnokság 13. helyezettjével játszik. Ibrahimovicnak felelnie kell majd egy kapus megtaposásáért, de addig a pályán.

Közben: Jallet gólpasszából Ibrahimović volt eredményes az 55. percben. Egy beadást bokából küldött kapura az ötös sarkáról. Gameiro 74. percben növelte az előnyt. Mendy öngóljával lett 3 a PSG-nek.

A PSG 38 ponttal vezeti a bajnokságot a második 35 pontos Lyon előtt. A Brest a 13.

Atletico Madrid – Celta Vigo 1-0

Előtte: A Falcaóval szárnyaló madridiak tapadnának a Barcelonára, amelytől a múlt héten alaposan kikaptak, és most már mögöttük belátható távolságra került a Real Madrid is, így gyors és nagy arányú Atletico-győzelmet jósolunk, amihez a 15. helyezett Celta csak asszisztálhat.

Közben: Adrián a 77. percben szerezte meg az előnyt az Atleticónak. Egy rossz passzából született a gól, a védőről blokkolt, de a visszapattanót ballal nagyon eltalálta, a hosszú felsőbe lőtt. Miranda a 86. percben kézzel ért a labdához a 16-osánál, második sárga, kiállították.

Utána: Az Atleticónak sikerült megőriznie előnyét a Real előtt és tapadnia a Barcára. Falcao ezúttal nem rúgott gólt.

Rovatok