Index Vakbarát Hírportál

Van Persie ebbe bele is halhatott volna

2012. december 23., vasárnap 19:17

Az angol bajnokság tizennyolcadik fordulójában először játszott döntetlent a Manchester United. A Chelsea nyolcat vágott.

A Manchester United 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Swansea City-vel a Premier League vasárnapi mérkőzésén, melynek második félidejében a manchesteriek csatára, Van Persie az ellenfél védőjének, Ashley Williamsnek esett neki.

A holland támadót a tizenhatos előtt terítették le, majd Williams közelről fejbe bombázta a labdával a földön fekvő ellenfelet. Van Persie rögtön felugrott, és rátámadt Williamsre, a két csapat játékosai választották szét őket. A Swansea-játékos az eset után sárgát kapott, és mivel a holland túlzottan vehemens volt, ő is megkapta.

A meccs után, a MU menedzsere, Alex Ferguson azt mondta, régóta nem látott ilyen veszélyes megmozdulást futballpályán.

„Robin Van Persie szerencsés, hogy életben van. Szégyenteljes cselekedet volt ez az ellenfél játékosától, akit a szövetségnek el kellene tiltania. Robin nyaka el is törhetett volna. Akár meg is halhatott volna. Williams kétségtelenül szándékosan csinálta, a sípszó már elhangzott, a játék leállt".

A vétkes Swansea-hátvéd is nyilatkozott a történtekről. „Dühös voltam, és ki akartam vágni a labdát, ami véletlenül fejbe találta Van Persie-t, ő pedig felkapta a vizet. Elszabadultak az indulatok, de a meccs végén már minden rendben volt".

A döntetlennel négy pontra csökkent a Manchester United előnye a Manchester City előtt az élen, a Swansea a tizenegyedik.

A Chelsea eközben nyolcat vágott az Aston Villának, és már a harmadik. A nyolc gólt nyolcan lőtték, Torres az elsőt.

Rovatok