Index Vakbarát Hírportál

Még nem lesz a Barcáé a mini-Neymar

2012. december 28., péntek 16:02

Új tehetséget találtak, de a fiatal futballista családja nem támogatta az átigazolást.

Az új brazil csodagyereknek kikiáltott Cassiano Bouzon és családja a Barca meghívására három hetet töltött el a klub vendégeként, ahol felmérték a remekül cselező és villámgyors Bahia-védő képességeit.

„Szinte ragad a lábamhoz a labda, nagyon gyors vagyok, és jól cselezek" - mondta a fiatal Bouzon a riportereknek, miután kipróbálta őt a klub. A katalánok állítólag ajánlatot is tettek a játékosért, de ezt a család nem fogadta el, nem szerették volna magára hagyni egy idegen országban.

„Húsz nagyszerű napot töltöttünk Barcelonában, de amikor hazajöttünk, akkor a Fluminense remek ajánlattal állt elő. Az egész családot Rio de Janeiróba költöztetnék, és minden költséget állnak. Úgy vélem, Cassianónak most az a legjobb, ha Brazíliában folytatja a pályafutását. Még csak tizenegy éves, a futballban pedig vannak nehéz időszakok. Itt közel vagyunk hozzá, szemmel tudjuk tartani a fejlődését, tanulmányait. Barcelonában egy idegen kultúra és nyelv várt volna rá, de ő még csak egy gyerek" - idézi az egykori futballista apát, Franciscót az ibahia.

A Fluminense ajánlata ellenére a család nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy fiuk egyszer a Barcelona játékosa lesz. „A Barcelona elég teret adott, hogy átgondoljuk az ajánlatot. Nem zárták be előtte az ajtót, akár 13-14 évesen is megszerezhetik" - mondta a tehetség apja.

A Barcelona sztárja, Lionel Messi is megjegyezte korábban egy interjúban, nehezen élte meg, hogy gyerekként egy másik országba került, hiányzott neki a családja, a kispadon ült, és a papírjai sem voltak rendben.

Rovatok