Index Vakbarát Hírportál

Szalai: térdsérüléstől a Gangnam Style-ig

2012. december 28., péntek 08:51

A Bild év végi összefoglalóinak egyikébe Szalai Ádám is bekerült, 2012-es teljesítménye a német lap szerint is kimagasló volt, főleg annak ismeretében, hogy sérülés miatt hosszú időt hagyott ki. A Bild néhány fontosabb eseményt kiragadva mutatta be a mainzi csatárt.

Január 22. - közel egyéves szünet után, amit térdszalag-szakadása okozott, visszatért a Mainzba, bár a csapat 2-3-ra kikapott a Stuttgarttól.

Február 29. - Szalai újra játszott a magyar válogatottban, a Bulgária elleni 1-1-es meccsen gólt is szerzett.

Augusztus 1. - Szalai 2015-ig meghosszabbította szerződését a Mainz-cal, nem véletlen a dátum, a Real Madrid ezen a napon vesztette el a lehetőségét annak, hogy a korábban nála légióskodó Szalait visszavegye. Szalai egy pillanatig sem gondolkodott, hogy 2013-ban lejáró szerződését meghosszabbítsa-e vagy sem. A klub és a szurkolók akkor is mellette voltak, amikor sérülése miatt nem is játszhatott.

Október 27. - Szalai mesterhármast ért el a Bundesligában, - magyar játékos korábban nem tett ilyet a német bajnokságban - a Hoffenheim ellen mind a három mainzi gólt ő szerezte, a korábban léggitározó csatár ezúttal Gangnam Style-t bemutatva ünnepelt. A mesterhármassal rövid ideig a Bundesliga góllövőlistáját is vezette, majd később még egyszer sikerült az élre ugrania. Jelenleg kilenc góljával az ötödik.

A Bild ugyan nem emlékezett meg róla, de Szalai egyik legfontosabb gólját a Hannover ellen szerezte. A Mainz tíz emberrel játszott, de a 89. percben Szalai fejesével győzni tudott. Még az ellenfél edzője is Szalait méltatta, aki önkívületi állapotban, mezét letépve örült góljának. A tribünre is kimászó magyar csatár az ilyen akcióinak köszönhetően is lett a mainzi közönség kedvence.

Rovatok