Index Vakbarát Hírportál

Magyar edzi a német 4. liga milliárdosait

2012. december 29., szombat 09:37

Bódog Tamás a német negyedosztályú RB Leipzig másodedzője. Az ötszörös magyar válogatott szakember, aki a Videoton szakmai stábjának volt tagja, a szezon elején csatlakozott a klubhoz. Nagyon jól szerepelnek, 14 meccs után veretlenül listavezetők hat pont előnnyel úgy, hogy a második helyezettnél egy meccsel kevesebbet játszottak.

A korábbi ötszörös magyar válogatott játékos a Videoton szakmai stábjának volt a tagja, a csapattal bajnoki címet is szerzett 2011-ben. Mostani klubja nagy célokat tűzött maga elé. Amint megnyerik a negyedosztályt és feljutnak, újabb osztályváltás a cél, melyet Bódog reálisnak lát: „Ha feljutunk, akkor sem lesz más célunk, mint a Bundesliga kettő, mégpedig azonnal." 

A cél nem irreális. Bizonyíték erre a Hofenheim menetelése: 2000-ben az ötödik ligát, rá egy évre a negyediket nyerték meg. A harmadosztályból 2007-ben léptek föl, utána azonnal a Bundesliga egybe jutottak, ahol jelenleg is vannak.

A lipcsei klub 15 millió eurós (több mint négymilliárd forintos) költségvetéssel üzemel, ez a Bundesliga kettő átlagának felel meg. Ez a hatalmas összeg a főszponzornak, a Red Bullnak köszönhető.

2012-es keretben 19 német van. Játékosaik többségét az utánpótláscsapataikból, vagy más kluboktól ingyen hoztak.

Rovatok