Index Vakbarát Hírportál

A Dinamo Kijevben sínylődött a megmentő

2012. június 12., kedd 15:00 | aznap frissítve

Andrij Sevcsenko sérülten, hat góllal hozta le legutóbbi szezonját. Most nemzeti hős lett.

A Milanban még Bajnokok Ligáját és Aranylabdát nyert, de a balul sikerült Chelsea-s kitérő miatt váratlanul kikopott a nemzetközi elitből Andrij Sevcsenko, aki a svédek ellen szerzett két góljával hirtelen ismét nemzeti hős lett.

A Fernando Torreséhez hasonló törést okozó londoni kitérő után - két idényben 47 bajnokin csak kilenc gól - az AC Milanhoz került vissza kölcsönbe az ukrán támadó, de itt sem tudta megközelíteni a régi formáját, 18 bajnokin egyetlen egy gólt sem rúgott. Összehasonlításul: a londoni szerződés előtt 146 Serie A meccsen 84 gólt rúgott az AC Milanban.

Az olasz felsülés után 2009-ben aláírt nevelőegyesülétéhez, a Dinamo Kijevhez. Az újrakezdés nem indult rosszul, az első szezonjában huszonegy meccsen lépett pályára és kilencszer volt eredményes, a Bajnokok Ligájában is betalált az Inter ellen. A 2010/11-es évadban már csak tizennyolc meccs jutott neki, tíz gólt így is szerzett. Sérülések miatt az elmúlt szezonban mindössze ezer percet tölthetett a pályán, a bajnoságban hat gólig jutott.

A válogatottban az elmúlt egy év felkészülései meccsein csak félidőket játszott, a svédek elleni csoportmeccsen hétfő este nyolcvanegy percet harcolt végig. Bár az Európa-bajnokság előtt többen kételkedtek, hogy befér-e a keretbe, de nagyszerű teljesítményével utolsó nagy tornáját is emlékezetessé tette a harmincötéves ukrán.

Rovatok