Index Vakbarát Hírportál

A les pillanata: le kellett volna állítani az ukránt

2012. június 20., szerda 10:21

Nem látta bent a labdát Kassai Viktor és gólbírója, Vad II. István a keddi angol-ukrán Eb-meccsen, így nem ítélte meg a hazaiak egyenlítő gólját. Az ukrán edző tajtékzott, csakhogy a visszajátszásokból kiderül az is, hogy előtte lesen engedte el a támadást a magyar bíróbrigád. Ez az első videókon nem látszott, de van egy oldalsó-hátsó kamera, amin jól kivehető, mekkora lest nézett el Erős Gábor partjelző.

Vagyis a lényeg, hogy a támadást jóval John Terry vonal mögüli mentése előtt, már akkor meg kellett volna állítani, amikor a gólpasszt adó Milevszkijhez eljutott a labda: a képen látszik, hogy a csatár legalább méteres lesről indult. Erős nagyjából vonalban volt az utolsó védővel, csakhogy a labda az ukrán balhátvédtől jött, legalább 60 méteres, szenzációs ívelés volt, a két hazai futballista között akkora volt a távolság - ráadásul Milevszkij már sprintelt -, hogy a partjelzőnek kvázi esélye nem volt a labda elrúgásának pillanatát és a csatár pozícióját egyszerre látni: valószínűleg fizikailag sem férhetett mindkettő egyszerre a látóterébe.

 kassles1

Az akciónak nem szabadott volna továbbmennie, de Erős nem jelzett, ez egyáltalán nem kisebb hiba, mint nem bent látni a később kapuba jutott labdát. Egyik esetben sem volt könnyű Kassaiék dolga, mindkettőnél rosszul döntöttek.

Az viszont tény, hogy a les miatt már jóval a 'gól' előtt meg kellett volna szakítani a támadást, vagyis ha ők is bent látják a labdát, lesgólt adnak meg.

Rovatok