Index Vakbarát Hírportál

Ittak, kártyáztak, utálkoztak a hollandok

2012. június 24., vasárnap 20:10

A holland de Telegraafnak azt nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó holland válogatott játékos, a keretből többen örültek, hogy Arjen Robben nem rúgta be a Bayernek megítélt tizenegyest a Bajnokok Ligája-döntő hosszabbításában. A finálét Robben hibája után a Chelsea nyerte büntetőrúgásokkal.

„Képzeljék el, hogyan viselkedett volna, ha belövi a büntetőt. Még ennél is arrogánsabb lett volna és senkinek sem passzolt volna a meccseken" - kritizálta a München támadóját a névtelen válogatott.

A játékos azt is elmondta a lapnak, hogy Bert van Marwijk szövetségi kapitány az Eb alatt engedélyezte focistáinak az alkoholfogyasztást a meccsek között, akik az esti kártyázások alkalmával egy üveg italt fogyaszthattak el. Ez állítólag tovább rontotta az amúgy is rossz hangulatot, mivel többen úgy vélték, az edző nem tudja fegyelmezni a keretet.

Robben a holland-portugál meccs közben edzőjével is összekülönbözött. A pályamikrofonok felvételei szerint azt mondta az utasításokat osztogató Marwijk edzőnek, hogy kussoljon, éppen nyerni próbálnak.

Néhány napja a korábbi focista Johan Derksen állította azt öltözői információkra hivatkozva, hogy Affelay és Van Persie senkivel nem állt szóba az edzőtáborban, a csapatot pedig csak Sneijder igyekezett összefogni.

A széthúzás a holland Eb-szereplésre is rányomta a bélyegét, a válogatott a dánoktól, a németektől és a portugáloktól is kikapott a csoportban.

Rovatok