Index Vakbarát Hírportál

Balotelli és Zlatan csak dobogósok lehetnek

2012. július 3., kedd 15:38

Kiválaszottuk az Eb öt legszebb gólját, szavazzon, ön szerint melyik volt verhetetlen.

Welbeck, Svédország-Anglia 2-3

A csoportkör - és talán az egész torna - legjobb, igazán fordulatos meccse volt. A Manchester United csatára sarkazó mozdulattal tette el a hosszúba a Walcottól kapott labdát.

Klasszismozdulat, 2-2-es állásnál, pont a legjobbkor. Az angoloknak nagyon kellett ez a gól, mint később kiderült, győzelmet is ért, a svédeknek pedig kiesést hozott. Ez az, amit még húsz év múlva is be fognak válogatni az Eb-k legszebbjei közé.

Blaszczykowsky, Lengyelország-Oroszország 1-1

A társházigazda lengyelek végül nem jutottak tovább az A csoportból, de a Dortmund középpályása tett róla, hogy azért ne lehessen szó nélkül elmenni az Eb-szereplésük mellett.

Az 57. percben, 1-0-s orosz vezetésnél ballal csavart a hosszúba. Bivalyerős lövés volt, úgy csavarodott, hogy pont beférjen a kapufa mellett, de Malafejev ne tudjon beleérni sem.

Ibrahimovic, Svédország-Franciaország 2-0

A svédeknek már csak a becsületük volt a tét a franciák elleni utolsó csoportmeccsen. A minden erejével küzdő Ibrahimovictól igazából nem is nagyon lehetett mást várni, mint egy ekkora gólt.

Nem klasszikus ollózás volt ez, de valami olyasmi: tizenöt méterről ugrott fel, oldalra dőlve vágta a labdát Lloris kapujába.

David Silva, Spanyolország-Írország 4-0

Xaviék azt csináltak, amit akartak az Eb legegyoldalúbb meccsén. Erre David Silva nagyszerű gólja is jó példa volt, a teljesen összezavarodott ír védők gyakorlatilag egymás mögé álltak be a lövés előtti pillanatban, nehogy véletlenül bármennyi esélyük is legyen blokkolni.

A labda Iniesta lövése után került hozzá, húzogatott rajta párat, aztán a jobb alsóba passzolt. Az egyik védő még kötényt is kapott. Az ő esetlen helyezkedésük nélkül az egészből valószínűleg nem lett volna semmi, de ettől még a helyzetfelismerés és a kivitelezés csodálatos volt.

Balotelli, Németország-Olaszország 1-2

Az Eb sztárja tizenöt perc alatt kivégezte az előzőleg esélyesebbnek tartott németeket. A balhés csatár második góljánál érte el a csúcspontot, akkor megállíthatatlannak tűnt.

Ki lőtte a legszebbet?

  • 871
    Ibrahimovic
  • 825
    Welbeck
  • 591
    Balotelli
  • 193
    David Silva
  • 94
    Blaszczykowsky

Az alacsony Lahmnak esélye sem volt elérni a labdát, a többi német védő sehol sem volt. Balotelli nem tojt be, kivárta a megfelelő pillanatot, majd olyan erővel lőtte ki a felső sarkot, hogy Neuer pislogni sem tudott. Elődöntőben ilyet lőni, na, ahhoz már tényleg pofa kell. Meg persze nem kevés tehetség.

Fejesgólból is volt pár óriási, azokból külön válogatást készítünk majd. Addig is szavazzon itt a legszebbre.

Rovatok