Index Vakbarát Hírportál

Az íreké a világ legjobb szurkolótábora

2012. június 19., kedd 08:47

Utolsó csoportmeccsén is kikapott Olaszországtól, így három vereséggel, mindössze egy rúgott góllal kiesett az Eb-ről az ír válogatott. Mivel csapatuk játékát nem tudták, az ír játékosok nyilatkozataikban főleg szurkolóik hozzáállását emelték ki, mint a torna számukra egyetlen pozitív tapasztalatát.

Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány szerint főképpen az idősebb játékosoknak csalódás ez a torna, nekik most már el kell dönteniük, hogy vállalják-e a válogatottságot a jövőben vagy sem. „Sokkal jobban játszottunk, mint a spanyolok vagy horvátok ellen. Főleg az első harminc percben. Aztán kaptunk megint két könnyű gólt két szögletből. De büszke vagyok arra, hogy a játékosok elkötelezettek maradtak végig. A szurkolók rendkívüliek voltak, mindig számíthattunk a támogatásukra. Kitettük értük a szívünket és a lelkünket."

A csapatkapitány Robbie Keane, bár az első számú góllövője és sztárja a csapatnak, egyszer sem talált be. Főképpen azt sajnálta, hogy nem tudták kiszolgálni szurkolóikat, akiken tényleg nem múlott semmi: „Szurkolóink a három meccsen fantasztikusak voltak és szégyen, hogy a csapat nem játszott úgy, ahogyan valójában tud. Pedig ha valaki rászolgált arra, hogy jó eredményekkel köszönjék meg nekik a biztatást, a mi szurkolóink azok. Jól játszottunk ma, de ennek ellenére nem dolgozunk ki igazán nagy helyzeteket. Hatalmas csalódás ez mindannyiunknak."

„Kemény meccs volt, és úgy érzem, hogy jobban játszottunk, mint az előző kettőn. Nem volt szerencsénk, azért nem lőttünk egy gólt sem. Aztán persze ők meg kétszer is betaláltak, ami nagy csalódás volt nekünk. De nagyon sokat tanultunk ezen a tornán. Tudtuk, hogy három olyan csapattal találkozunk, amely jobb nálunk, és a minőségbeli különbség valóban megmutatkozott" – értékelt Stephen Ward védő, aki szintén nem feledkezett meg a szurkolókról: „Egyszerűen hihetetlenek, nekik nem számít, mi történik a pályán. A lengyel emberek bárhová utaznak, mindenhol elmondhatják, hogy az íreké a világ legjobb szurkolótábora."

Jon Walters szerint csak az eredmény számít, és az egyik meccsen sem volt jó: „Az olaszoknak jó csapatuk van jó játékosokkal, de erre fel kell készülni minden nagy torna előtt. A hangulat és a stadion atmoszférája egyszerűen irreális volt. A szurkolók végig mögöttünk álltak és mi vissza szerettünk volna adni nekik valamit ebből a sok jóból. De nem sikerült."

Rovatok