Index Vakbarát Hírportál

Balotelli esélyt sem adott Hartnak

2012. június 25., hétfő 13:32

Ha jól rúgják, a tizenegyest lehetetlen kivédeni, állítja a legtöbb kapus és mezőnyjátékos is. Balotelli ezt be is bizonyította az angol-olaszon, amikor saját csapattársának lőtte be. Hart jól érezte a sarkot, de ezt képtelenség lett volna hárítani.

„Utálok ilyet mondani, de Balotelli az egyik legjobb, akivel valaha találkoztam. Van egy olyan őrült képessége, hogy nem kell néznie a labdát, amikor elrúgja. Valahogy bele kell látni a fejébe, és azt hiszem, ha vasárnap esetleg arra kerülne a sor, ki tudnám védeni a büntetőjét" - nyilatkozta Joe Hart, az angol válogatott kapusa pár napja a ManCity honlapján.

Mivel az angol-olasz sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem dőlt el, eljött a nagy pillanat: az ugyancsak citys Balotelli saját kapusának rúghatott büntetőt a negyeddöntőben. Prandelli, az olaszok kapitánya a meccs után azt mondta, a jópár helyzetet elpuskázó Balotelli ment oda hozzá és kérte, hadd lője ő az elsőt.

Hart háttal sétált be a kapuba, Balotelli lassan közelítette meg a tizenegyespontot, hosszasan néztek egymás szemébe. A csatárban annyi elegancia volt, hogy közvetlenül az elrúgás pillanata előtt bal kezével még meg is mutatta Hartnak, hova fogja lőni, de akkora erővel és olyan pontosan rúgta a jobb alsóba, hogy a kapus még így sem tudta védeni. Mielőtt Balotelli ellőtte volna, egy pillanatra megtorpant, Hart ekkor már elmozdult kicsit jobbra, de így sem ért oda.

Joleon Lescott, aki ugyancsak angol válogatott és a ManCity futballistája is egyben, korábban elmondta, az edzéseken általában egálban vannak, Hart nagyjából Balotelli lövéseinek felét tudja kivédeni. „Amikor sikerül, úgy szaladgál körbe-körbe, mintha megnyerte volna a világbajnokságot."

Balotelli öccse nem mehetett be az edzésre

Enoch legalább fél órát várt az Olimpiai Stadion előtt, ahol bátyja az olasz válogatottal együtt edzett. „Mi van magukkal? Nem látják, hogy ez Balotelli öccse? Engedjék be a testvéréhez!" - mondták az olasz szurkolók. Enochnak még az okmányait is megnézték, de még így sem mehetett be. A Stoke City játékosa haja miatt is hasonlít testvérére.

Balotelli a 2011-2012-es szezonban háromszor lőtt tizenegyest a Cityben, mindhárom be is ment. Januárban a Tottenham elleni rangadón a 95. percben, 2-2-es állásnál is elvállalta, hasonlóan lőtte, mint Hartnak, csak nem helyezte annyira.

Rovatok