Index Vakbarát Hírportál

Mik ezek a csodatapaszok Balotellin?

2012. június 29., péntek 08:52 | aznap frissítve

A németeket negyedóra alatt elintéző olasz csatár korábban azt mondta, nem ünnepli góljait, hiszen ez a dolga, és az olyan lenne, mintha a postás is megünnepelné a sikeresen kézbesített leveleket. A 36. percben viszont akkora gólt lőtt Neuernek, hogy nem tudta megállni. Lekapta a mezét, amiért nem csak sárgát kapott, de fura, kék tapaszokat is villantott a hátán.

Az úgynevezett kineziológiai tapasz úgy serkenti az izomműködést, hogy közben nem okoz hátrányt a mozgásban. Felhasználható sportsérülésekhez, hátfájáshoz, íngyulladáshoz, ízületi fájdalmakhoz. A sérüléseket enyhíti és kezeli is, de egészséges sportolóknál javítja is a teljesítményt. Sokan használják, a magyar vízilabda- és kézilabda-válogatottnál is láthattunk már ilyet, de Balotelli csapattársának, Buffonnak is ilyen van a nyakán.

Ballotelli először a huszadik percben fejjel szerzett vezetést, nem sokkal rá duplázott, Özil hosszabbításban belőtt büntetője csak a szépítésre volt elég. Olaszország a címvédő spanyolokkal játszik vasárnap az Eb-döntőben.

Rovatok