Index Vakbarát Hírportál

Cesc az 5.-et kérte, Ramos a nőjének küldi

2012. június 28., csütörtök 01:00

Nem jó, de izgalmasan végződő meccsen jutott az Eb döntőjébe Spanyolország, tizenegyesekkel verte Portugáliát a 0-0 után.

Sergio Ramos lett az egyik hős, penenkával rúgta be, a másik Cesc Fabregas, aki a döntőt lőtte be, kapufásan.

"Mindenképp rúgni akartam, mert a Bayern ellen kihagytam. Világéletemben elvállaltam, és most be is lőttem. A barátnőmnek és a családomnak ajánlom" - nyilatkozta a Telecinco csatornának Ramos, akit a meccs emberének választott az UEFA.

Arról beszélt még, hogy meg is érdemelték: "A csapatszellem érdeme a döntő, büszke vagyok, hogy spanyol lehetek, és újabb sikert szerezhetek a sportunknak. A döntőben mindegy, ki jön, jöjjön a jobb".

Del Bosque edző különösen a védelmet dicsérte, nem csoda, 0-0 lett.

"A játékosaink hihetetlen erőbedobással játszottak, jobbak voltak a hosszabbításban. A meccset kézben tartottuk, bár kicsit lassúak voltunk, de örülünk. Védekezésben bizonyoltunk különösen jónak, Jordi (Alba), Alvaro (Arbeloa) meg a két középső (Ramos, Piqué), aztán Jesús (Navas) és Pedro megtámogatta őket."

A 11-esekről is elárult pár titkot: "Azoknak akartuk adni a büntetőket, akik magabiztosabbnak tűntek. Cescnek a másodikat szántam, de ő az ötödiket kérte. Ahhoz meg, hogy panenkát rúgj, olyan magabiztosnak kell lenni, mint Sergio".

A fináléra ő sem preferál senkit, az olaszokkal már játszottak az Eb-n (1-1), a németekkel meg két éve a vb-n. "Most pihenünk, és készülünk a döntőre, mindegy, ki jön."

Rovatok