Index Vakbarát Hírportál

Sneijder csapatember, Affelayt utálták

2012. június 22., péntek 16:41

Belső feszültségek és sztárallűrök a holland keretben. Volt, akinek a haja fontosabb volt, mint a foci.

Már a csoportmeccsek alatt lehetett hallani arról, hogy a holland kereten belül nincs minden rendben, ezt bizonyítja a korábbi futballista, Johan Derksen öltözői információkra alapozott nyilatkozata is.

Derksen a Vootball Internationalnak elmondta, Robin Van Persie és Ibrahim Affelay gyakorlatilag nem volt tagja a keretnek, kizárólag együtt mutatkoztak, utóbbit ráadásul kifejezetten megutálták. A támadó ugyanis többször igyekezett hangsúlyozni, ő a Barcelona játékosa, a többiek pedig nem érhetnek fel hozzá (érdemes megjegyezni: a huszonhat éves játékosnak mindössze négy meccs jutott a bajnokságban). Amikor pedig valakinek a születésnapját ünnepelték, Affelay dobta be a legkevesebbet a közös ajándékra.

Gregory Van der Wielt mindennel foglalkozott az Eb-n, csak a futballal nem. Az edzőtáborban kizárólag fejhallgatóval mászkáló játékos szabadidejének legjavát ruházatának kiválasztásával és hajának beállításával töltötte. Ő sem nagyon állt szóba senkivel.

Dreksen szerint Sneijder volt az egyetlen, aki igyekezett egyben tartani a csapatot és vezetni őket. Az első meccs után pont az Inter támadója fakadt, ki, hogy a kereten belül több játékosnak félre kellene tenni az egóját, különben kiesés lesz az Eb-szereplés vége.

Végül így is lett, a hollandok három vereséggel és mindössze két rúgott góllal búcsúztak a tornától.

Rovatok