Index Vakbarát Hírportál

Sajnálom, mélyen a tükörbe kell néznünk

2012. június 17., vasárnap 00:21

Hollandia pont nélkül kiesett az Eb-ről, Németország száz százalékos három meccs után. Nyilatkozatok a B csoport zárófordulójáról.

A német kapitány, Joachim Löw nem is foglalkozott a dánokkal, már a negyeddöntőre koncentrált: „Görögország ellen egész más lesz, habár a játékuk nagyon hasonlít a dánokéhoz. Nagyon veszélyesen támadnak, és erősek a védekezésben."

„A gólomtól eltekintve is nagyszerű volt nekem ez az este. Először játszhattam az Eb-n, végül én szereztem azt a gólt, amivel negyeddöntőbe mentünk. Sokáig emlékezni fogok erre a napra" - nyilatkozta a német Lars Bender.

„Szörnyen elégedetlen vagyok, akárcsak a csapattársaim. Természetesen büszke vagyok az erőfeszítésre, amit tettünk, és azt gondolom, extra dimenziót adtunk a tornának" - összegzett az ismét gólt szerző dán Michael Krohn-Dehli, de hogy mire gondolt, nehéz kitalálni.

Hollandia leégett, a portugálok ellen Van der Vaart szerzett vezetést, de 2-1-re kikapott a csapat, és nulla ponttal kiesett. „Három mérkőzést vesztettünk, de nem érdemeltük meg. Nagyon sok helyzetünk volt, de nem tudtunk mit kezdeni velük. Mindannyian rosszul játszottunk, mélyen a tükörbe kell néznünk. Csak annyit mondhatok most, sajnálom, hogy szomorúságot okoztunk a szurkolóinknak" - értékelt van der Vaart, aki egyedüliként játszott jól a holland sztárok közül.  

Rovatok