Index Vakbarát Hírportál

Aki szerint ez unalmas, nem ért a focihoz

2012. július 2., hétfő 00:27

Del Bosque szerint a szerencsére is szükségük volt az Eb-győzelemhez.

A 4-0-s döntő után Vincente Del Bosque játékosait méltatta, de azt is megjegyezte, az ilyen arányú győzelemhez a szerencsére is szükségük volt.

„Három címet nyerni egymás után szinte lehetetlen. Történelmet írtunk, gratulálok a játékosaimnak. Nem győztes, hanem tanár edző akarok lenni, aki a jövőben is igyekszik minél jobban felkészíteni a csapatát" - hangzottak a tréner első szavai a mérkőzés után. Elmondta, fantasztikus játékosgenerációval dolgozhat együtt és a spanyol futball nagy korszakát éli.

A csatár nélküli felállást is megvédte, szerinte ez illett leginkább a stílusukhoz. „ Azt hiszem, az a legfontosabb, hogy gólokat szerezzünk. Kiegyensúlyozott a csapat, nagy játékintelligenciájú focistáink vannak. Jordi Alba például gólt szerzett, de Arbeola is jól csatlakozott a támadásokhoz. Természetesen jó csatáraink vannak, de olyan játékosokat akartunk a pályára küldeni, akik a legjobban illenek a stílusunkhoz. A saját játékunkat játszottunk, ami az elmúlt években is sikerre vezetett minket" - fogalmazott Del Bosque, aki szerint a szerencse is melléjük állt.

„Jó mérkőzést játszottunk egy nehéz ellenféllel. Szinte minden bejött, szerencsére is szükségünk volt egy ilyen nagy arányú győzelemhez. Az olaszok tíz emberrel voltak kénytelenek folytatni, ami eldöntötte a meccset."

A spanyol csapatkapitány, Iker Casillas szerint mindig lesznek kritikusaik. „Magasra helyeztük a lécet, ez történik, ha egy kicsit visszalépünk. Hihetetlen évek vannak mögöttünk."

Az első Eb-győzelmét góllal ünneplő Jordi Alba alig akarta elhinni, ami történt. „A csapattársaim korábban már történelmet írtak, de nekem ez az első Eb-győzelmem. Nagyon örülök, el sem hiszem azt, ami történik. Itt az ideje, hogy kiélvezzük a sikert, óriási torna volt számunkra az Európa-bajnokság" - áradozott a Barcelona friss igazolása.

Fabregas úgy véli, aki szerint unalmas a spanyol válogatott, az nem ért a focihoz. „Csodálatosan érzem magam, ez életem egyik legjobb napja. Azt hiszem, még mi sem fogtuk fel, mit vittünk véghez. Akik szerint unalmasan játszunk, azok nem értenek ehhez a sporthoz".

Rovatok