Index Vakbarát Hírportál

A spanyoloknak tetszik az unalmas játék

2012. június 30., szombat 19:59

A spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque szerint mindkét csapatnak ugyanolyan esélye van megnyerni a döntőt, a játékosok pedig továbbra is motiváltak. Az edző Xavi és Iker Casillas társaságában nyilatkozott a vasárnapi finálé előtt.

„Élvezzük azt a játékot, aminek köszönhetően Európa-bajnokságot és világbajnokságot is nyertünk az elmúlt években és a szurkolóinknak is tetszik, amit csinálunk" - reagált az UEFA sajtótájékoztatón Xavi arra a kérdésre, hogy nem találja-e unalmasnak a válogatott játékát, majd csapattársait méltatta. „Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ezzel a generációval játszhatunk együtt, történelmet akarunk írni". A középpályás úgy véli, a döntőn az egyik meghatározó tényező a labdabirtoklás lehet, amire mindkét válogatott törekedni fog.

A csapat kapusa, Iker Casillas is megerősítette, hogy nincs gond az eltökéltségünkkel. „Továbbra is sikerre éhesek vagyunk, de nem gondoljuk, hogy mi vagyunk a favoritok. Az olasz válogatott már megmutatta, milyen jól tud játszani, méltó ellenfelek lesznek a döntőben" - mondta csapatkapitány.

Del Bosque szerint is hiba lenne az elmúlt négy évben nyújtott teljesítményük alapján esélyesnek kikiáltani magukat. „50-50 százalék esélyük van a csapatoknak a győzelemre. Nincs értelme a múltba tekinteni, a történelem nem fogja befolyásolni ezt a mérkőzést. Hasonló tornát játszottunk, mint az olaszok, mindketten nyertünk már tizenegyespárbajt, a stílusunk és a játékosaink is hasonlók" - vélte az edző, aki megjegyezte, az olasz foci nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években, előnyére. „Olyan játékosaik vannak, mint Pirlo és Montolivo, ezzel a középpályán nyújtott teljesítménnyel bármelyik más csapat is döntős lenne".

A szövetségi kapitány arról nem kívánt nyilatkozni, hogy kiket vet majd be a támadósorban, mindössze annyit mondott, három támadó szellemű játékos lesz majd elől. Igyekezett ő is megerősíteni, hogy nincsenek motivációs problémáik. „A válogatott játékosai erősek, tudják, mi vár rájuk. Nem vesztettünk a csapatszellemből sem. Az évek során több fiatalt építettünk be a csapatba, akik mind hozzátettük a magukét a csapat játékához".

Rovatok