Index Vakbarát Hírportál

Nem csináltuk rosszul, de frissebbek voltak

2012. július 1., vasárnap 23:09

Az olaszok edzője szerint elfáradtak a torna végére, de gratulált csapatának.

A 4-0-s spanyol győzelemmel zárult Eb-döntő után az olaszok szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli értékelte elsőként a finalét. „Már az elején nyilvánvaló volt, hogy sokkal frissebbek nálunk, sok energiánkat felőrölte az elmúlt három hét. Nem csináltunk semmit rosszul, fizikálisan voltak komoly gondjaink. Fantasztikus torna van mögöttünk, csak gratulálni tudok a srácoknak" - mondta az edző, aki a sajtótájékoztón megerősítette, folytatná a megkezdett munkát válogatott élén. „Nehéz és izgalmas feladat vár ránk" - fogalmazott.

Prandelli szerint fontos szerepet játszott, hogy kevesebbet pihenhettek, ugyanakkor még 2-0-nál is megvolt az esélyük. „Az egyetlen dolog, amit bánhatunk, hogy nem volt több időnk pihenni, márpedig a spanyolok ellen száz százalékot kell nyújtani. A második félidő elején visszajöhettünk volna a mérkőzésbe, több helyzetet is kialakítottunk, de Motta kiesése végképp eldöntötte a meccset, tíz emberrel már nem tudtuk tartani a tempót".

Igyekezett méltatni a csapatszellemet is. „A csapat megmutatta, ha összeállnak, akkor képesek arra, hogy elérjék az álmaikat. Keményen dolgoztak egymásért a tornán és méltósággal veszítettek. Büszke vagyok rájuk".

Prandelli azt is elárulta, hogy az elkeseredett Balotellit mivel igyekezett vigasztalni. „Azt mondtam neki, meg kell tanulnia elfogadnia a vereséget is, ezek azok a tapasztalatok, amik a fejlődését segíthetik":

Az olasz edző gratulált a spanyol csapatnak a győzelemhez, akik véleménye szerint méltán írtak történelmet, ráadásul befejező csatár nélkül is rengeteg problémát okoztak számukra.

A válogatott kapusa, Buffon szerint nem volt ellenszer a spanyolokra. „A németek elleni meccs olyan volt, mintha döntőt játszottunk volna, de ma este egyszerűen nem tudtuk mihez kezdeni a spanyolokkal. Sokkal jobbak voltak nálunk, így talán könnyebb elviselni a vereséget is, hiszen egy erős és ellenállhatatlan csapat győzött le minket".

Montolivo szerint Motta kiesése után eldőlt a meccs. „Amikor tíz emberre fogyatkoztunk, minden eldőlt. A spanyolok teljes erőbedobással játszottak, ez pedig bármely csapat dolgát megnehezíti. Ráadásul tompábbak és a sérülések miatt szerencsétlenebbek is voltunk".

Rovatok