Index Vakbarát Hírportál

Jó az x: kifülyülték a nézők a francia-angolt

2012. június 11., hétfő 20:01

Donyeckben 30 fokban kezdtek a csapatok, és a magyar futballból ismert klasszikus nagy meleg meg is látszott a játékon. Az angolok visszahúzódtak - ahogy a felkészülési meccseiken, most is , azt várták, mit csinál az ellenfél.

A franciák passzolgattak, de két távoli lövésnél többet nem tudtak összehozni, Nasrié mellé ment, Cabaye-ét védte Hart.

Az egyetlen angol kontrából viszont Young remekül kiugratta Milnert, aki eltolta a labdát Lloris mellett, de kissé kisodródva, ballal az ő technikai tudásával onnan képtelenség lett volna belőni a labdát - el is találta az oldalhálót.

Negyedóra teljes üresjárat után vezetést szereztek az angolok. Gerrard ívelt be jobbról szabadrúgást, a remekül az ötösre csapódó labdát a középhátvéd Lescott befejelte.

Valamelyest erősítettek a franciák, Alou Diarra előbb nyolc méterről fejelt, Hart védett, az újra középre húzott labdát viszont három méterről mellé csúsztatta a középpályás.

A 30.-tól pont tíz percet vezetett Anglia, jött az egyenlítés: a szokásos tizenhatos-körbepasszolgatást Nasri szakította meg, 18-ról lőtt, igen pontosan a rövid sarokra, és ki is kötött a jobb alsóban a labda. Hart későn látta meg, de oda ezen a szinten nem szabad gólt kapni.

A második félidő nagyobb iramban kezdődött, mégis kevesebb volt a helyzet. Egészen a 65. percig kellett várni egy formás támadásra, a franciák balról jobbra passzoltak a tizenhatos előterében, de a tök üres jobb oldalon nem jött senki, így Benzema ellőtte jó 20 méterről - Hart eldőlve fogta.

Nagyjából innen kezdve újra lassult a meccs, tíz perc múlva Ribery dolgoztatta meg Hartot, a franciák kezdtek újra fölénybe kerülni: a jobbszélső nullszögből lőtt, a kapus a rövidnél állította meg a labdát.

A félidő legszebb jelenete a 80. percben jött, amikor a meccs legjobb franciája, Cabaye remekül dőlt rá egy visszacsúsztatott labdára, ami be is akadt volna a jobb alsóba, ha Lescott nem tud lábszárral belepiszkálni. Így 25 centivel mellé ment.

Az utolsó 10 percet szétcserélték a csapatok, az angolok hármat, a franciák kettőt. Volt még egy szép Benzema-csavarás, amit Gerrard - a meccs angol legjobbja - kifejelt, de ezen kívül más érdekes a kapuk közelében nem történt.

A befejezéshez már fütyültek a nézők, annyira nem akart egyik csapat sem játszani. Benzema kapcsolt, és lőtt vagy 30-ról, Hart simán fogta.

Barátságos 1-1 lett a vége, egyik csapat sem tett többet, a győzelemért meg végképp nem.

Rovatok