Index Vakbarát Hírportál

Iniesta: Nem érdekel, ha unják a focinkat

2012. július 2., hétfő 13:41

A világ- és vasárnap este óta kétszeres Európa-bajnok spanyol válogatott tagjai már csak az ünneplésre koncentrálnak, és nem akarnak azzal foglalkozni, hogy szórakoztató, vagy unalmas-e a mutatott játékuk.

„Mindenkinek megvan a saját véleménye, mi viszont nem azért vagyunk itt, hogy megítéljük, az a futball-e a legjobb, amelyet mi játszunk" - mondta az olaszok ellen 4-0-ra megnyert döntő után Andrés Iniesta, az Eb legjobb játékosának választott középpályás. „A fináléban a legjobb formánkat hoztuk, és hűek maradtunk a játékstílusunkhoz."

A kapus Iker Casillas, az aranyérmesek csapatkapitánya szerint a győzelemhez végig koncentrálniuk kellett, és a végeredmény nem tükrözi azt, mennyire nehéz dolguk volt. „Egyáltalán nem volt könnyű, végig tudtuk, hogy egészen picit sem hibázhatunk. Persze, az emberek mindig kritizálnak, viszont most nincs más dolgunk, csak élvezni a diadal pillanatait, amelyek örök életre szólnak."

Xavi, a spanyolok középpályása mindehhez hozzátette, talán a döntőben futballoztak a legjobban: „Megérdemeltük a győzelmet, kiválóan játszottunk, lehet, hogy épp a döntő volt a legjobb meccsünk az Eb-n. Történelmet írtunk, most pedig nincs más dolgunk, csak élvezni a sikert."

Rovatok