Index Vakbarát Hírportál

Gyenge Írországot intéztek el a horvátok

2012. június 10., vasárnap 23:09

Modricék nem erőltették meg magukat a C csoport - és talán az egész torna - leggyengébb csapata ellen. A második félidő elején már 3-1-re vezettek, utána nem volt hova rohanniuk. Tudtak volna, de nem akartak, az írek pedig most ennyire képesek. Egy tizenegyest joggal kérhetnek számon a bírón.

Az olasz–spanyol–csoport másik két résztvevője is pontosan tudta, ha tovább akarnak menni, bele kell húzniuk a Poznanban, esőben megrendezett meccsen. Ennek megfelelően egyből nekimentek egymásnak.

Mindössze három percet kellett várni a horvátok vezető góljára. Mandzukic a beadásnál elcsúszott, a körülményekhez képest mégis tökéletesen meg tudta fejelni a labdát a bal alsó irányába.

A gólban Shay Given is erősen benne volt, mivel jól helyezett, de nem túl gyors labda volt, erre le kellett volna érnie az írek kapusának. Pontosan negyedóra kellett az egyenlítéshez, egy jobb szélről érkező - tipikus, rájuk jellemző szabadrúgást - St. Ledger fejelt Corluka mellől a kapuba.

Az íreknél volt többet a labda, de egyik csapat sem volt fölényben. Jól mentek el a széleken, jól is adtak be, de újabb gólt annak ellenére sem tudtak szerezni, hogy a horvátok erre a taktikai elemre jól láthatóan egyáltalán nem voltak felkészülve.

Közvetlenül a félidő előtt jött az újabb horvát gól: Modric cselezett, majd lövés helyett középre tette, a menteni igyekvő Ward éppen Jelavic elé ügyetlenkedte a labdát, aki néhány lépés után bevágta. Hiába reklamált Robbie Keane, mivel ellenféltől jött a labda, szó sem lehetett lesről.

Négy percet kellett várni a második félidőben, hogy jöjjön az újabb horvát gól, vagyis a Mandzukic-dupla. Perisic beadását fejelte a hosszú felé tizenegy méterről, ennél tökéletesebben nem is helyezhette volna. A labda a bal kapufáról pattant Given fejére, majd a kapuba.

A 63. percben Schildenfeld akasztotta Robbie Keane-t, ráadásul a tizenhatoson belül. A holland bíró szerint szabályos volt a szerelés, nem járt tizenegyes. Az írek próbálkoztak, de ötlettelenül, a horvátok pedig a 3-1 tudatában nem törték össze magukat, inkább tartalékoltak az olaszok elleni következő meccsre. Az utolsó tíz percre maradt még három veszélyes helyzetük, Andrews kétszer fejjel, egyszer lábbal próbálkozott.

A gyenge írek a nehéznél is nehezebb helyzetben vannak, 0 ponttal várják a spanyolokat, aztán jöhetnek az olaszok.

Rovatok