Index Vakbarát Hírportál

Ismered Kassait? Üzennék neki valamit!

2012. június 30., szombat 20:35

Nem akarják és valószínűleg nem is lehet könnyen felejteni az ukrán-angol meccs hatalmas játékvezetői hibáját. Az ukrán tévé esti talk-showjában – tizenegy szakértőt hívtak meg - hosszan elemezték, mi történt. 52 centivel látták bent a labdát a számítógépes grafikán, máshol 16 centit láttak. Az elengedett lesről is értekeztek.

A világot persze nem váltották meg, könnyen kivehető volt, hogy Igor Szurkisz, a Dinamo Kijev elnöke sokat beszél, és nem higgadtan.

A kárpátaljai magyaroknak nagyon nem jött jól ez a gól, a Lembergi Magyarok Kulturális Szövetségének elnöke, Szarvas Gábor elmondta például, hogy lépten-nyomon előcsúszik ez a téma. (Lvivben amúgy három meccset játszottak, azóta nem helyszín.)

„Baráti társaságokban, hivatalokban is megkerülhetetlen. Nincs ebben indulat, de például még az ungvári ukrán konzul is ezzel kezdte, amikor találkoztunk pár napja. A heccelésnél sohasem úszom meg, hogy én fizetem az első kört. Valahogy törvényszerű, ha magyar vagyok, akkor nekem ismernem kell. Ha pedig ismerem, akkor üzennének neki valamit. A fantáziára bízom, hogy mit.”

Szarvas szerint óriási pech, hogy épp egy magyar bíró járt szerencsétlenül Ukrajnában, mert tart attól, hogy még sokáig hatással lehet, és az egyébként sem jól élő magyar kisebbség ettől még sokáig nem szabadulhat.

Az útlevél- és a csomagvizsgálatkor érdekes volt, hogy az egyik illetékesnek eszébe jutott az angol-ukrán - miközben hangosan megállapította, hogy magyar vagyok -, az is, hogy magyar bíró vette el a góljukat, de a bíró neve már nem ugrott be neki. Larriondára sem emlékeznek már az angolok, aki nem vette észre Lampard vonal mögötti bombáját a németek ellen két éve a vb-n.

Rovatok