Index Vakbarát Hírportál

Kassai: Tudtuk, hogy végzetes hiba volt

2012. június 22., péntek 08:21

A játékvezető szerint csapata tagjainak felesleges lenne egymásra mutogatniuk a hibás ítélet miatt: már a csoportkör után haza kellett jönniük az Európa-bajnokságról.

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb játékvezetői hibáját elkövető, és emiatt hazaküldött Kassai Viktor csütörtökön érkezett haza Ukrajnából, péntek reggel az m1 Ma reggel című műsorának vendége volt. Kassai láthatóan egyáltalán nincs összeesve, nyugodtan, kiegyensúlyozottan, szimpatikusan nyilatkozott a televízióban.

„Tudtuk, hogy százmilliók nézik a meccset, ilyenkor óriási a tét és a feszültség, nem könnyen éltük meg a hibát. Fel kell ezt is vállalni, a hiba benne van a játékvezetésben. Hozzászoktunk a kritikákhoz, profik vagyunk, ezt a helyzetet is tudnunk kell kezelni, de új érzés volt, hogy ennyi negatív visszajelzést kaptunk."

„Természetes volt, hogy ekkora hiba után haza kell jönnünk, nem ért meglepetésként. Még nem tudni, mi lesz, mennyire befolyásolja a karrierünket, de fel kell állni a padlóról."

A 36 éves, tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai úgy fogalmazott, évek óta együtt dolgoznak rutinos kollégáival, a hibákat – ahogy a sikereket is – közösen élik meg. „Évek óta csapatként működünk, tavaly csaknem ilyenkor ugyanígy voltunk a BL-döntőn. A teljesítményünket hosszú távon kell megítélni, nem egy hiba alapján. Az a döntés nem volt jó, ezen nincs mit magyarázni. Szerintem lesznek meccseink ősszel, az UEFA is fog feladatot adni, bízunk benne, hogy lesznek még szép éveink."

„Most az a fontos, hogy mindenki kipihenje magát, aztán újult erővel kell folytatni a munkát" – fogalmazott. Igyekeznek, hogy legközelebb ne egy negatív eset miatt kerüljenek a címlapokra.

Kassai a keddi, donyecki Anglia-Ukrajna 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Marko Devics lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II. István ugyanis nem jelezte neki, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-s angol előnnyel folytatódott. A végeredmény is 1-0 lett, a társházigazda ukránok - akiknek nyerniük kellett volna a negyeddöntőbe kerüléshez - ezzel kiestek.

Rovatok