Index Vakbarát Hírportál

Kinyírom, aki megdobál banánnal

2012. május 30., szerda 11:58

A Manchester City és az olasz válogatott támadója nem fogja tűrni a rasszizmust a jövő pénteken kezdődő ukrán-lengyel Eb-n.

„Ha valaki banánnal fog megdobni az utcán, akkor bizony börtönben fogok kikötni, mert kinyírom" - mondta Mario Balotelli, akire legutóbb februárban, Portóban állítólag huhogtak a hazai drukkerek. 2009-ben, az U21-es Eb előtt egy római bárban már dobták meg banánnal, akkor is azt mondta, szerencse, hogy a rendőrök kijöttek, különben agyonverte volna támadóit. „Meglátjuk, mi lesz az Eb-n. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi probléma". Azt is ígérte, ha a pályán éri inzultus, azonnal levonul és hazautazik.

Balotelli egy nappal azután fakadt ki, hogy Sol Campbell, az angolok volt válogatott futballistája azt mondta, aki utazik az Eb-re, lehet, hogy koporsóban jön haza. A BBC Panorama című műsorában - ahol Campbell is beszélt -  több olyan, lengyel és ukrán stadionokból származó jelenetet is bemutattak, melyeken a szurkolók rasszista és antiszemita megnyilvánulásai láthatók.

A riportfilmet a lengyelek és az ukránok is kritizálták. Donald Tusk lengyel miniszterelnök elmondta, senkinek sem esik bántódása, aki az országba látogat az Eb alatt. Tusk úgy véli, ilyen incidensek más országokban is előfordulnak ritkán, így van ez Lengyelországban is. Az ukrán válogatott, aranylabdás Sevcsenko szerint a rasszizmus nincs jelen náluk, az emberek barátságosak és a rendezvény is magas színvonalú lesz.

Az olaszok a címvédő spanyolokkal, az írekkel és a horvátokkal szerepelnek egy csoportban.

Rovatok