Index Vakbarát Hírportál

Egy csapatra való realos az elődöntőben

2012. június 27., szerda 11:35

Statisztikákban is jók a madridi focisták, igazi realos találkozó lesz a portugál-spanyol

A Real Madrid képviselteti magát a legtöbb játékossal az Eb-elődöntőkben, összesen tíz olyan focista léphet pályára a szerda és csütörtök esti meccseken, akik a madridi csapatot erősítik.

A spanyol válogatottban Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol és Xabi Alonso, a németektől Özil és Kheidra, a portugál válogatottból pedig Coentrao, Pepe és Cristiano Ronaldo lehet a pályán a klub játékosaként. Az igazi realos csúcsrangadónak ennek fényében a szerda esti Spanyolország-Portugália elődöntő ígérkezik.

A tíz Real-játékosból kilencre kezdőként számítottak az eddigi meccseken a szövetségi kapitányok, egyedül Albiol vár még arra, hogy szerepet kapjon a tornán. A statisztikák szerint is az élmezőnyhöz tartoznak a spanyol klub focistái, Cristiano Ronaldo három góljával holtversenyben vezeti a góllövőlistát, Özil pedig a gólpasszokban áll a lista élén, három másik játékossal együtt.

Ha a negyeddöntőben kiesett francia válogatott Benzemát is kölcsönvesszük, akkor a következőként állhatna fel az Európa-bajnokság Real-válogatottja:

Casillas, Contreao, Ramos, Albiol, Arbeola, Alonso, Pepe, Khedira, Özil, Benzema, Ronaldo

Rovatok