Index Vakbarát Hírportál

Küszködtünk, lassúak voltunk, több kell

2012. június 23., szombat 14:42

Többször is hibáztak hátul, az elődöntőn ez már nem fér majd bele. Nyilatkoztak a játékosok.

A péntek esti negyeddöntőben a német válogatott 4-2-re verte a görögöket, a csapatban az Eb-n először kezdő Marco Reus volt a legboldogabb a mérkőzés után.

„Pályafutásom nagy napja ez. Ez volt az első meccsem az Eb-n, ráadásul kezdőként és még gólt is rúgtam. Semmi nem jobb ennél az érzésnél. Mi irányítottuk a mérkőzést, aztán egy szükségtelen gólt kaptunk, de 3-1-nél minden eldőlt. Egyelőre nem akarok azzal foglalkozni, hogy kit kaphatunk az elődöntőben. Örülök, hogy nyertünk, most ki kell pihennünk magunkat a következő meccsre" - mondta a többször veszélyeztető Reus.

A vezető találatot szerző Philip Lahm nem volt teljesen elégedett a német csapat teljesítményével. „Sokat küszködtünk a mérkőzésen. Az első 10-15 percben gólokat rúghattunk volna, de ha egy ilyen defenzív csapat ellen nem használjuk ki a lehetőségeinket, akkor a folytatásban jóval nehezebb a dolgunk. A vezető találatunk után egyenlíteni tudtak a görögök, mert nem figyeltünk eléggé és lassúak voltunk. Több hibát is elkövettünk, ezeket el kell kerülni a következő meccsen" - nyilatkozott kritikusan a hátvéd.

Sami Khedira is elismerte, a szünet után nem a tervük szerint alakult a mérkőzés. „A második félidőben a saját dolgunkat nehezíthettük meg, de az egyenlítés után gyors tempót diktáltunk és el tudtunk dönteni a meccset, még ha nem is volt könnyű a feladat. Bárkivel is játszunk az elődöntőben, nehéz találkozó lesz".

Miroslav Klose annak örült, hogy sikerrel vették az akadályt és a lehetséges ellenfelekről is beszélt. „Nem volt könnyű a mérkőzés, az ellenfél néha öt védővel játszott, de elégedettek lehetünk, mert gyors akciókat vezettünk és sok lehetőséget alakítottunk ki. Örülök, a gólomnak és a jó játékunknak, ráadásul a családom is itt volt a meccsen. Mindkét lehetséges ellenfél keménynek ígérkezik, az angolokkal 2010-ben a vb-n játszottunk, az olaszokkal pedig a 2006-os vb-n Dortmundban".

Rovatok