Index Vakbarát Hírportál

Arsavin saját szurkolóikat alázta

2012. június 19., kedd 15:10

Az orosz Andrej Arsavin szerint nem kell bocsánatot kérniük, nem az ő bajuk, hogy kiestek. A szövetség Arsavinnak esett.

A váratlan kiesés után botrányok rázzák az orosz futballt. Andrej Arsavin, a válogatott csapatkapitánya szerint nem a játékosok baja, hogy a várakozások ellenére nem jutottak tovább a csoportkörből.

A focistát a görög meccs után a csapat varsói hotelében vonták kérdőre az orosz szurkolók, de nem nagyon hatotta meg a drukkerek aggodalma. „Ha nem feleltünk meg az elvárásaitoknak, az nem a mi problémánk, hanem a tietek. Mi tisztában vagyunk a saját problémáinkkal. Mindent megtettünk a pályán" – mondta Arsavin, majd utána értetlenkedve megkérdezte a szurkolóktól, hogy miért kellene a válogatottnak bocsánatot kérnie.

A játékos a görögök elleni vereséget is vitathatatlan állításokkal magyarázta: „Azért vesztettünk, mert a görögök gólt rúgtak, mi meg nem. Az ilyen beszélgetések nem fogják megváltoztatni a végeredményt". A szóváltásról mobiltelefonos felvétel is készült, amit több orosz internetes lap is lehozott, nagy felháborodást keltve.

Az ügyben az orosz szövetség vezetője Vjacseszlav Koloszkov is megszólalt, szerinte Arsavin a megnyilvánulásával méltatlanná vált arra, hogy a válogatott csapatkapitánya legyen. Koloszkov elmondta, Arsavin azokat a szurkolókat is megbántotta szavaival, akik több ezer kilométert utaztak, hogy a helyszínen szoríthassanak a kedvencekért.

Az oroszok az első mérkőzésükön 4-1-re verték a cseheket, majd 1-1-es döntetlent játszottak a házigazda lengyelekkel. Az utolsó fordulóban a görögök ellen biztosíthatták volna be a továbbjutást, azonban 1-0-s vereség a kiesést jelentette. Arsavin három gólpasszt osztott ki a meccseken.

Rovatok