Index Vakbarát Hírportál

Balotelli 15 perc alatt kiverte a németeket

2012. június 28., csütörtök 23:11

Németország rossz napot fogott ki, az olaszok Balotelli fejesével és bombagóljával már a 36. percben kettővel mentek. Prandelli csapata a hatékonyságának köszönheti a döntőbe jutást, ahol azzal a Spanyolországgal játszanak majd, amivel a csoportkör első fordulójában 1-1-es döntetlenre végeztek.

A németeknél újra Gomez játszott csatárként, Schürrle és Reus is kikerült a kezdőből, helyettük Podolski és Kroos kezdett a széleken, az olaszok most négy védővel álltak fel, elől Cassanóval és Balotellivel az Eb második elődöntőjén.

Az ötödik percben Buffon - tőle szokatlanul - benézett egy szögletet, Hummels ügyetlenkedte valahogy kapura öt méterről, Pirlo viszont jó helyen állt, a gólvonalon szabadított fel, a lassításból viszont kiderült, kézzel is labdához ért.

Hét percre rá megint zavar volt hátul, Boateng laposan középre lőtt labdáját Buffon ütötte Barzagli lábára úgy, hogy az majdnem a saját kapujába pattant.

Aztán rögtön Kroos lőtt távolról, Buffon itt már a helyén volt. A német fölény nem volt meglepő, az olaszok Balotellit próbálták egyszer-kétszer megjátszani, akkor még sikertelenül. A 17. percben viszont kétszer is veszélyesen lőttek: először Montolivo, aztán Cassano, de Neuer mindkétszer ott volt a sarkokon.

Három percre rá az olaszok meg is szereztek a vezetést. Cassano két ember között tudott befordulni a bal oldalon, beadására Balotelli érkezett középen, megverte Badstubert, majd közelről Neuer kapujába fejelt.

A németeknek főleg a bal szélük volt aktívabb, de komolyabb helyzetet nem tudtak összehozni. Tíz perccel a félidő vége előtt Cassano ugratta ki Montolivót, aki bal lábáról a jobbra akarta áttenni, de eltotojázta.

A 36. percben aztán jött, amire tényleg nem sokan számítottak: dupláztak az olaszok. Montolivo előreívelt labdája elszállt az alacsony Lahm feje fölött, rajta kívül egyébként sem volt a környéken védő. Balotelli a leshatáron vette át, tolt rajta párat, majd a tizenharól, még mielőtt Lahm beléphetett volna, óriási erővel lőtte ki a rövid felsőt. Neuer moccanni sem tudott. Elképesztő volt az a hatékonyság, ahogyan Prandelli csapata játszott, négy helyzetből két gólt lőttek.

A második félidőre Klose Gomezt, Reus pedig Podolskit váltotta. Veszélyes lövéssel indítottak a németek, itt most pillanatok alatt kipasszolták az olasz védelmet, a végén Lahm lőtt, nem sokkal fölé. A duplázás miatt Balotelli önbizalma érthetően az egekben volt, a 60. percben becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd élesen lőtte el a német kapu előtt. Egy passzal talán jobban jártak volna, de így sem volt veszélytelen próbálkozás. A másik oldalon Reus lőtt rá húszról egy szabadot, a labdát Buffon tolta a felső lécre, de onnan kifelé pattant. Aztán Marchisio lőtt olasz oldalon, nem sokat tévesztett.

Prandelli lehozta Balotellit, aki sántikálva hagyta el a pályát. Görcsöt kapott, de valószínűleg inkább azért jött le, nehogy kiállítsák (második góljánál levette a mezét, amiért sárgát kapott). Di Natale jött helyette.


di natale balzaretti

Negyedórával a vége előtt Marchisio végleg dönthetett volna: némi szerencsével verte meg emberét, majd lőtte el élesen a kapu előtt.

A németek próbálkoztak, de semmi nem jött nekik össze, a kaput sem nagyon találták el. Nagyon benne volt a meccsben, hogy a teljesen szétesett német védelem ellen az olaszok kontrából megszerzik a harmadikat is. Di Natale többször is jó labdát kapott a jobb oldalon, Balzaretti egy lesgólig jutott.

A hosszabbítás második percében visszajött a német remény: a 92. percben Balzaretti kezelt bele a labdába a tizenhatoson belül, jogosan jött a büntető. Özil állt oda és a jó irányba vetődő Buffon mellett a kapu bal oldalába lőtt. 1-2. Neuer már percekkel ezelőtt kijött a mezőnybe, volt, hogy vetődve fejelte előre a labdát, de a hátralevő idő kevés volt már a németeknek a hosszabbítás kierőszakolására.

Az olaszok teljesen megérdemelten maradtak továbbra is veretlenek a németek ellen, és jutottak a döntőbe, ahol vasárnap a spanyolokkal játszanak.

Rovatok