Index Vakbarát Hírportál

Nuno Gomes gólját Villa bosszulta meg

2012. június 27., szerda 15:26

Az Eb-n a portugálok, a vb-n a spanyolok kerültek ki győztesen. Múltidéző, gólokkal.

Az elmúlt húsz évben mindössze kétszer találkozott tétmeccsen Spanyolország és Portugália, 2004-ben az Eb-n, 2010-ben a világbajnokságon, a mérleg döntetlen. Gólgazdag barátságos meccsekből viszont már annál több volt. Rövid múltidéző következik.

2002., barátságos meccs, Spanyolország - Portugália 1-1

Figo szabadrúgása után Jorge Costa fejesével szereztek vezetést a portugálok az első félidőben. Tíz percre rá jött a spanyol válasz, egy szabadrúgás után a kapu előtti kavarodásból Morientes kotorta be a kapuba az egyenlítő gólt.

2003., barátságos meccs, Portugália - Spanyolország 0-3

Egy évvel később ismét barátságos mérkőzésen találkoztak. Sima spanyol győzelmet hozott a Lisszabonban rendezett meccs, Joaquin és Diego Tristan gólja ráadásul kifejezetten látványos volt.

2004., Európa-bajnokság, Spanyolország - Portugália 0-1

A 2004-es portugáliai Európa-bajnokság csoportmeccsén már a hazaiak örülhettek. Nuno Gomes 57. percben szerzett gólja a továbbjutást jelentette a Scolari-csapatnak, a spanyol válogatottnak pedig a torna végét, ugyanis a vereséggel már a csoportkörben búcsúztak. A portugál csapat végül a döntőig jutott, ahol a görögöktől szenvedtek vereséget.

2010., világbajnokság, Spanyolország - Portugália 1-0

A következő találkozóra hat évet kellett várni, a dél-afrikai világbajnokságban nyolcaddöntőjében csaptak össze Cristiano Ronaldóék Fernando Torresékkel. David Villa 63. percben szerzett találata továbbjutást ért a később világbajnoknak.

2010., barátságos meccs, Portugália - Spanyolország 4-0

Még ugyanebben az évben barátságos meccsen igyekeztek feledtetni a vb-kudarcot a portugálok, és egy négyessel küldték haza a friss világbajnok spanyolokat Lisszabonból. A hazaiaktól Postiga kettőt, Martins és Almeida pedig egyet-egyet vállalt.

Rovatok