Index Vakbarát Hírportál

Fabregas: Minden rajtunk múlik

2012. június 11., hétfő 10:56

A spanyolok nincsenek elkeseredve az olaszok elleni 1-1-es döntetlen miatt, bár nyerni szerettek volna. Fabregas meglepődött, hogy ő játszott a legelőrébb, a megint csalodást okozó Torres és a belső védőként megbízhatatlanul játszó Ramos is Buffont dícsérte.

„Természetesen ez volt a legnehezebb meccsünk a csoportban. A döntetlen szerintem nem rossz eredmény, főleg úgy, hogy egygólos hátrányban voltunk. Még így is minden rajtunk múlik, két győzelemmel még lehetünk elsők a csoportban. Tudjuk, ha jól játszunk, nagyszerű csapatunk van, és a döntetlen ellenére úgy gondolom, most is jól futballoztunk" - értékelt a spanyolok egyetlen gólját szerző Fabregas. Meglepődött, hogy ő játszott legelőrébb, de örült neki. "Engem érintett a legváratlanabbul a felállás, de nagyon boldog voltam, hogy megkaptam a lehetőséget. Hogy gyakoroltuk-e a csatár nélküli játékot? Nem, erről szó sincs. Annyi történt, hogy a Barca és a Bilbao csatárai később érkeztek az edzőtáborba."

„Úgy mentünk neki a meccsnek, hogy nyerni akarunk, de egy döntetlen az olaszok ellen simán benne van a pakliban. Igazságos eredmény az iksz, nekik is, nekünk is rengeteg helyzetünk volt. Semmi más nem jár most a fejünkben, csak hogy a következő két meccsünket meg kell nyernünk" - mondta Fernando Torres.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány csak negyedórát adott a Chelsea csatárának, aki azalatt két hatalmas ziccert is rontott. Először Buffont akarta elfektetni, aztán átemelni, ahelyett, hogy az üresen álló Navasnak tette volna ki szélre a labdát. „Buffon nagyszerű meccset játszott, talán két pontott mentett csapatának."

A sérült Puyol helyett a védelem közepén játszó Sergio Ramos gratulált az olaszoknak, ő is Buffont dícsérte. „Amikor egy az egyben állt szemben valamelyik játékosunkkal, minden párharcot megnyert. Ő jelentette a különbséget a két csapat között" - mondta Ramos, aki kifejezetten gyengén teljesített belső védőként, a második félidő elején csak Balotellin múlt, hogy eladott labdájából nem lett olasz gól.

Rovatok